Followers

Wednesday, 15 May 2013

Najib UMUM Jemaah Menteri Jam 5 Petang Ini !!!


Ketika pelbagai andaian dan cakap-cakap mencongak siapa yang bakal menjadi menteri dan timbalan menteri , Najib selaku Perdana Menteri Malaysia masih tersenyum dan menyimpan kemas senarai nama jemaah menterinya.

Datuk Seri Najib Tun Razak menghadap Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah di Istana Negara di Kuala Lumpur tengah hari ini untuk mendapatkan perkenan Seri Paduka bagi barisan kabinet baharunya.

Perdana menteri tiba pada pukul 11.55 pagi menaiki kereta Proton Perdana berwarna hitam dan terus menghadap Seri Paduka bagi mempersembahkan senarai itu.

Kira-kira 30 minit kemudian kereta yang membawa Najib dilihat keluar dari perkarangan Istana. Seramai 20 orang wakil media sedia menunggu di luar pintu pagar Istana.

Najib dijadual mengumumkan barisan kabinet itu pada pukul 5 petang ini di Putrajaya.

Majlis angkat sumpah memegang jawatan dan menyimpan rahsia oleh menteri dan timbalan menteri akan diadakan pada 9.30 pagi esok di Istana Negara.

Pembentukan barisan kabinet baharu itu ialah lanjutan daripada pelantikan Najib sebagai perdana menteri pada 6 Mei lepas.

Sebelum Dewan Rakyat dibubarkan pada 3 April lepas, kabinet merangkumi 25 kementerian dan diterajui 28 menteri.- Bernama

Apakah akan ada perubahan atau semua kementerian di kekalkan ? Kita tunggu jam 5 petang ini...

MMI.

No comments:

Post a Comment

Labels