Followers

Thursday, 22 August 2013

STEADY PDRM Hapuskan Semua Penyangak-Penyangak GELAP Tu .. @PDRMsia


MMI memang tabik dan "salute" pada Datuk Rahim dan pasukan polis Pulau Pinang kerana tampil dan membuktikan bahawa mereka bukanlah seperti mana yang puak-puak macai pembangkang sering labelkan.Kehadiran dan operasi yang di lancarkan juga menjadikan sebahagian daripada puak yang selama ni menghina pasukan polis duduk diam hilang abis segala teloq semua sebab apa ? sebab takut beb !!

Mana pi suara puak-puak tu ? alo brader kalau setakat bercakap saja simpan jalah .. 

Paling menarik apabila pasukan polis memberi amaran kepada semua pihak termasuk kumpulan kongsi gelap supaya tidak cuba mencabar pasukan keselamatan itu berikutan operasi membanteras jenayah secara besar-besaran yang sedang dilaksanakan.

Ketua Polis negeri, Datuk Abdul Rahim Hanafi (gambar) berkata, terdapat pihak cuba mempertikaikan tindakan pasukan itu menembak mati lima penjenayah dalam serbuan di sebuah pangsapuri di Jalan Pantai Jerejak baru-baru ini.

Beliau turut memaklumkan pihaknya telah mengenal pasti identiti mereka yang mencabar polis termasuk mempamerkan kain rentang dengan lambang kongsi gelap ketika upacara pengebumian lima penjenayah terbabit semalam.

"Kita memperoleh maklumat melalui risikan yang dilakukan termasuk rakaman video ketika mereka berarak semasa pengebumian itu.

"Selain itu, kita juga menerima beberapa laporan berkaitan perarakan terbabit dan tindakan lanjut akan diambil mengikut Seksyen 42 Akta Pertubuhan 1966," katanya.


Beliau ditemui pemberita semasa meninjau operasi sekatan jalan raya di Lebuh Farquhar sempena Op Cantas Khas, awal pagi ini.

Operasi lebih empat jam itu melibatkan pegawai dan anggota dari Jabatan Siasatan Jenayah di 12 lokasi di seluruh negeri ini.

Beliau berkata, polis akan menahan suspek yang dikehendaki termasuk individu yang pernah ditahan di bawah Ordinan Darurat (EO).

Menurut Abdul Rahim, sejak operasi berkenaan dilaksanakan di negeri ini Sabtu lalu, sebanyak 16 suspek yang terlibat dalam pelbagai jenayah berjaya ditahan di negeri ini.

"Kesemua mereka kini ditahan reman mengikut Akta Pencegahan Jenayah sebelum pihak polis melakukan pendakwaan di mahkamah," ujarnya.utusan

Kepada Datuk Rahim dan semua anggota keselamatan teruskan tugas anda jutaan rakyat Malaysia berdiri teguh di belakang.Harapan MMI agar operasi seperti ini di jadikan opersi rutin supaya kehadiran anggota polis di rasai oleh bukan sahaja rakyat tetapi juga puak-puak penyangak tu.

Seperkara lagi kepada semua anggota polis , selain dari menjaga keselamatan kami rakyat marhain ni jagalah juga keselamatan anda .. sebagai rakyat MMI dan seluruh warga Malaysia hanya mampu memberikan sokongan moral selain dari menadah tangan memanjatkan doa kepada Allah SWT supaya keselamatan anda semua di pelihara olehNYA.Amin.

Steady PDRM , Rakyat YAKIN dengan PDRM !!   

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels