Followers

Monday, 25 November 2013

Si BANGSAT Jeff Ooi BUKTI CINABENG Tak Pernah HORMAT MELAYU !!!


Mereka dalam gambar di atas adalah sebahagian daripada penjawat awam di Pulau Pinang. 

Sedarkah Jeff Ooi selama ini mereka yang beliau anggap sebagai KUCING KURAP itulah yang menjadikan kehidupan seluruh rakyat Pulau Pinang termasuk dirinya sendiri dapat menjalani kehidupan seharian dengan sempurna ?

Mungkin kerana merasakan diri sudah hebat maka mereka-mereka yang selama ini membanting tulang memberikan perkhidmatan kepada masyarakat di HINA dan di CERCA !!

Ya walaupun mereka-mereka itu makan gaji dan di bayar , perkhidmatan yang di berikan kadang kalanya tidak setimpal pun dengan apa yang mereka perolehi.Malah MMI yakin manusia seperti Jeff Ooi sendiri pun tidak akan melakukan kerja sedemikian.


Apa yang di harapkan sekurang-kurangnya berikan rasa hormat kepada mereka kerana kehidupan seluruh rakyat Pulau Pinang sebenarnya di SELESAkan oleh mereka-mereka ini.

Agak-agak lah dalam membuat kenyataan  , sebenarnya apa yang berlaku memBUKTIkan betapa puak-puak cinabeng ini tidak pernah berterima kasih malah jauh sekali mengHORMATi orang-orang MELAYU.

Tahukah kita sebahagian besar daripada mereka yang berada dalam sektor ini adalah orang-orang MELAYU ?

Isu penghinaan ini turut mendapat perhatian UMNO Negeri Pulau Pinang.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman berkata, tindakan Ahli Parlimen Jelutong Jeff Ooi menyamakan penjawat awam dengan kucing kurap adalah sangat melampau malah ini bukan kali pertama pemimpin DAP menghina penjawat awam.

Tegas beliau, Jeff Ooi perlu memohon maaf di atas keceluparannya itu kerana ianya berbentuk satu penghinaan yang keterlaluan dan menjatuhkan maruah penjawat awam sekaligus menonjolkan sikap sebenar ahli parlimen tersebut yang biadap dan tidak tahu menghormati orang lain.

“Penghinaan ini mengguris hati penjawat awam khususnya kakitangan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP). Mungkin pihak yang dia (Jeff Ooi) gelar kucing kurap ini lah yang mengundi mereka pada Pilihan Raya Umum (PRU) yang ke -13 sehingga DAP mampu untuk terus kekal di Pulau Pinang.

“Jangan disebabkan dia memegang jawatan Ahli Parlimen dia rasakan boleh berbuat sesuka hati. Jeff Ooi perlu sedar bahawa apa yang Pulau Pinang ada pada hari ini adalah kerana jasa MPPP sebagai penyumbang utamanya.

“Sejarah telah membuktikan bahawa MPPP dan MPSP pernah diiktiraf sebagai antara pihak berkuasa tempatan yang terbaik di Malaysia sejak zaman BN memerintah di negeri ini lagi.

“Jadi, siapa Jeff Ooi yang mahu menggesa Yang Dipertua MPPP untuk meletak jawatan…,” ujarnya kepada UMNO-Online.

Oleh yang demikian jelas Zainal, selain daripada Jeff Ooi harus memohon maaf Ketua Menteri Lim Guan Eng juga dicabar untuk mengkaji tindakan sewajarnya di atas kebiadapan melampau ini.

Sekiranya Guan Eng terus berdiam diri tambah beliau lagi maka ini membawa makna beliau juga turut senada dan bersetuju dengan sikap kurang ajar pemimpin DAP ini.

Sebelum ini pemimpin DAP yang lain pernah menghina penjawat awam apabila membuat dakwaan bahawa rasuah berpunca daripada monopoli kaum Melayu dalam perkhidmatan awam. - MediaUMNO

Ampa semua kena ingat mereka tak pernah HORMAT kita orang MELAYU !!

MMI

1 comment:

  1. Melayu ni terlalu berlembut dalam semua hal sampai hari ni puak celaka ni tolak dan hina melayu tu pun masih ade melayu yg bodoh menyokong puak super ultra kiasu haram jadah ni.

    ReplyDelete

Labels