Followers

Sunday, 16 February 2014

Bible Di Edar Kepada Pelajar , Ada Mana-Mana Pihak KRISTIAN Nak Mengaku ??

Gambar Hiasan
Berdasarkan laporan di bawah jelas menunjukkan terdapat usaha oleh pihak kristian sendiri yang kini di lihat GALAK menyebarkan kitab bible kepada orang-orang Islam.Seterusnya tanpa segan silu telah melanggar undang-undang negara dengan aktiviti penyebaran agama Kristian.

Soalnya di sini ada gerakan dan ianya terancang !

Ada mana-mana pihak kristian nak mengaku bertanggungjawab ??

GEORGETOWN - Seorang guru menangkap tiga lelaki yang cuba mengedar beberapa Bible berbahasa Melayu kepada pelajar di sebuah sekolah di sini.

Pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Menengah Haji Zainal Abidin, Nor Amin Ahmad berkata, kejadian berkenaan berlaku di sekolah berkenaan yang jaraknya tidak jauh dari sekolah itu.

Pihaknya kesal kerana Bible dalam bahasa Melayu itu juga tertulis perkataan ALLAH yang dibimbangi boleh mengelirukan pelajar sekolah.

“Tajuk kitab itu ialah Kenalilah Al Kitab dan di bahagian bawahnya mereka cuba menarik pembaca dengan menulis ‘Sebuah panorama Firman ALLAH dalam 366 bacaan dan renungan harian'.

“Kenapa kitab sedemikian cuba diedarkan kepada pelajar? Lebih mengelirukan kerana ia dalam bahasa Melayu. Jadi memang (jelas) matlamatnya untuk memesongkan akidah pelajar Melayu Islam,” katanya kepada Sinar Harian.

Nor Amin menggesa pihak sekolah memantau lebih ketat, khasnya pengawal keselamatan yang ditugaskan menjaga keselamatan sekolah.sinaronline

MMI rasa lepas ni kalau jumpa lagi mereka yang bertindak macam ni , jangan lagi tunggu BALUN dulu bagi pecah muka sebab kalau buat laporan pun selalunya lepas macam tu ja.Mereka yang GALAK tetap akan usaha juga jadi kita kena bagi pengajaran sikit.

Puak-puak anak haram ni tak akan mengaku punyalah !!

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels