Followers

Monday, 11 August 2014

PKR Terpesong - Faekah Sah Keluar Parti


Krisis politik di Selangor benar-benar menyakitkan hati si penciptanya apabila segala perancangan dilihat serba tidak menjadi.Bermula daripada Kajang lagi si Nuar dah jem disebabkan beliau tidak mampu beraksi dan tak perlu siapa pun nafi Nuar sememangnya tension sebab apa yang dihajatinya tidak kesampaian.

Walaupun Azizah menjadi bonekanya , Nuar semahunya mahukan dirinya menjadi calon supaya segala benda untuk menghasut rakyat lebih upmhh !!! 

Kini semua dah sedia maklum Khalid yang dihentam siang dan malam oleh kem sendiri bukan sahaja menjadi mangsa kerakusan Nuar tetapi sudah pun dipecat dari parti.Nuar tidak pernah dan tidak akan ambil tahu segala pengorbanan Khalid sebelum ini , malahan kerana campur tangannyalah Khalid dipecat.

Namun usaha itu ternyata tidak berbaloi kerana Khalid sehingga artikel ini ditulis masih lagi Menteri Besar Selangor dengan mendapat perkenan DYMM Sultan Selangor.

Bukan setakat itu , Faekah Hussin merupakan orang pertama yang sudah pun mengumumkan keluar dari parti PKR.
SHAH ALAM - Ketua Pegawai Eksekutif Pemerbadanan Menteri Besar Selangor, Faekah Hussin mengisytiharkan keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) berkuatkuasa serta-merta hari ini.
Beliau berkata, tindakan itu diambil kerana pihaknya telah hilang kepercayaan ke atas pucuk pimpinan parti yang ternyata gagal menangani isu yang berbangkit dari kedudukan jawatan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim secara berhemah dan menurut tatacara yang betul serta teratur.
"Cara dan tindakan yang dilakukan oleh pucuk pimpinan parti ke atas Menteri Besar jelas terkeluar dan terpesong daripada nilai-nilai keadilan yang selama ini diperjuang oleh parti ini sejak ditubuhkan pada 4 April 1999," katanya kepada Kosmo! di sini hari ini.
Surat keluar parti dihantar kepada Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail kira-kira pukul 4 petang ini.
Faekah sebelum ini yang merupakan Setiausaha Politik Menteri Besar lantang dalam mempertahankan setiap polisi yang dibawa oleh pentadbiran Abdul Khalid.
Daripada sumber terdekat sudah pun menyatakan akan ada lagi ahli-ahli PKR yang akan keluar dari parti selepas Faekah Hussin dan ada diantaranya terdiri daripada mereka yang punya kepentingan dalam parti selain daripada wakil rakyat.

Macam biasa kita tunggu tengok apa akan berlaku lagi selepas ini.

Parti Kencing Rakyat sesuai sangatlah tu ...

MMI

2 comments:

 1. patutnya saifudin nasution, rafizi, tian chua, teressa, keluar party...mereka rapat dengan anwar dan tahu banyak tipu helah anwar untuk berkuasa, dan mereka adalah bersubahat..bagi yang sembah allah tu..mereka tahu hokum bersubahat, menfitnah...tetapi kenapa hati mereka tertutup..bagi yang buakn islam tu mereka tahu mereka bersubahat dengan penipu besar..tapi mereka tak da ugama untuk menjamin hidup mereka.. buat apa saja, asalkan didunia hidup enjoy...tapi kalau mereka tahu hokum bersubahat sudah tentu mereka bertaubat....rafizi da pudin memang sudah tertutup hati mereka...dan mereka tahu hal itu , tetapi kerana anwar mereka sanggup melawan perintah allah..

  ReplyDelete
 2. Ceh.. masuk keluar parti biasa bg puak lahanat ni.
  Mcm kote antar jugak la. Masuk keluar bontot jantan
  X pun masuk keluar burit amoi cina.
  Butoh la PKR woi !!

  ReplyDelete

Labels