Followers

Saturday, 16 November 2013

Wee Ka Siong BUKTIKAN Tahap Hormat Puak MCA Pada Melayu & Islam !!!


Bukan soal nak biadap atau kurang ajar tapi sekiranya kita merujuk kepada kenyataan Ketua Pemuda MCA ini jelas membuktikan betapa selama ini mereka walaupun mengaku sebagai rakan dalam Barisan Nasional punya pegangan yang rasanya sudah jauh berbeza.

Titah Sultan Selangor "Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor setelah berunding dengan Dewan Diraja Selangor yang bersidang pada 11 November 2013 telah membuat ketetapan tegas bahawa semua rakyat di negeri Selangor khasnya, tanpa mengira agama dan keturunan perlu akur dan patuh terhadap larangan penggunaan kalimah Allah oleh mereka yang bukan beragama Islam." Baca Selanjutnya 

Inilah sebenarnya yang orang kata tak sedar di untung , apabila Sultan sudah bertitah maka rakyat perlu akurlah jangan lah pula jadi MUSIBAT serupa puak-puak DAP.Dari pengamatan MMI apa yang di titahkan oleh Sultan Selangor sebenarnya untuk kebaikan semua pihak.

Rasanya tak perlu ada sebarang rungutan ! 

Terfikir juga sebelum ni tak pernah berlaku perkara-perkara semacam ni , kenapa sekarang melebih-lebih sangat ??? 

MMI rasa dah sampai masa Ketua Pemuda MCA ini di panggil mengadap dan bagi kata dua HORMAT atau BERAMBUS !!!

Psst makin tak percaya dengan puak CINA !!

MMI

4 comments:

 1. Kurang ajar. Dap in disguise. Jgn calonkan lagi Pru14. Menang pun sbb undi Melayu PRU lepas.

  ReplyDelete
 2. Talam dua muka ini bukan sekarang, dah banyak kali melawan arus. Kini Sultan Melayu pula dia perlekehkan seolah nya dia bukan rakyat Malaysia di mana bumi di pijak, di situ langit di junjung.

  Mungkin PM Najib tidak menasihati lagi...

  ReplyDelete
 3. dah cakap lama dah...bangsa cina laknat ni tak kira parti mana pun tetap akan memusuhi Islam dan Melayu...nak bagi bantuan lagi ker Najib Bangang ooiii

  ReplyDelete
 4. 所有马来西亚马华公会的会 员,
  我们叶金福律师马华公会鹅麦主席及叶君汉马华马青党主席鹅麦呼吁所有马华党成员在十二月的选举支持Donald Lim Siang Chai,因为他是老党员,有道德,经验丰富。

  不要支持Dr Wee Ka Siong,因为他年轻,经验不足,甚至道德有问题
  Kepada seluruh Ahli-ahli MCA Malaysia,
  Kami Yip Kum fook lawyer Ketua MCA Gombak dan Yip Jiun Hann MCA pemuda MCA Gombak menyeru semua Ahli-ahli MCA pada pilihan MCA Disember ini sokong lah Saudara Donald Lim Siang Chai bertanding Naib Pengurusi MCA kerana beliau Ahli lama, bermoral dan berpengalaman.

  Jangan pecah tiket kepada Saudara Dr Wee Ka Siong, kerana beliau muda, kurang pengalaman dan moral pun ada masalah

  MCA GOMBAK

  ReplyDelete

Labels