Followers

Wednesday, 20 September 2017

Pesta Tarian GAY Terbesar , TOLERANSI Atau PREJUDIS ?


Selepas isu pesta arak yang mendapat respon dari banyak pihak , kini muncul pula pesta tarian GAY yang jelas sama sekali menyimpang dari norma-norma amalan masyarakat Malaysia.

MMI yakin dan percaya ada kumpulan tertentu yang sentiasa memberikan sokongan terhadap kumpulan ini namun realitinya masyarakat Malaysia umumnya menolak gaya kehidupan sebegini.

So MMI pendekkan artikel ini dengan persoalan apakah dengan membenarkan pesta tarian GAY ini diteruskan ianya akan merujuk kepada soal TOLERANSI kita terhadap kumpulan terbabit atau tindakan mana-mana pihak sekalipun sama ada penganjur mahupun kumpulan sokongannya lebih mirip kepada PREJUDIS ?

Apakah kita masih mahu berbicara soal TOLERANSI sedangkan apabila kepentingan Islam digugat dengan sewenang-wenangnya dalam keadaan Islam sebagai agama persekutuan dan termaktub kemas dalam Perlembagaan Persekutuan tidak dianggap sebagai menyanggahi TOLERANSI oleh kalangan mereka yang kini galak mempertahankan pesta arak dan sebagainya ?????

Percayalah memihak kepada kumpulan ini bererti kita menyokong puak PREJUDIS kerana mereka sentiasa mempertahankan perkara yang jelas diluar norma manusia normal !

What say you guys ????

Baca artikel berkaitan ;MMI

1 comment:

  1. Pesta arak dan pesta gay bukan budaya penduduk negara ini. Lagipun ia budaya negatif dan merbahaya kepada masyarakat. Justeru tidak sepatutnya diadakan di sini.

    ReplyDelete

Labels