Followers

Monday, 3 December 2012

DAPigs Kini RIMAS Dengan Tunku Aziz !!


Rejim DApigs kini ternyata rimas dengan tindakan Tunku Aziz yang dilihat mereka sebagai penghalang kepada segala perancangan parti untuk mendapatkan sokongan rakyat.Dapigs sebenarnya tahu keupayaan yang dimiliki oleh Tunku Aziz bagi menyekat kemaraan DApigs dalam dunia politik tanahair bukanlah sesuatu yang boleh dipandang ringan.

Tunku yang pernah bersama DAPigs sebagai orang nombor dua dalam parti sebelum ini mampu memusnahkan segala perancangan licik DAPigs dalam usaha mereka mengaburi mata rakyat.

Dalam suasana iklim politik negara yang kini lebih terarah kepada UMNO dan Barisan Nasional , DAPigs semakin gusar kerana setiap hujah dan janji-janji mereka kepada rakyat telah dipatahkan oleh Tunku Aziz sendiri.

Ini menjadikan segala perancangan DAPis bersama Pakatan Haprak terbantut dan mampu menyebabkan DAPigs dan Pakatan Haprak kecundang dalam PRU Ke-13 nanti.   

Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim (gambar) berkata, tindakan segelintir rakyat di negara ini bereksperimen menukar kerajaan merupakan tindakan berbahaya dan akan memakan diri sendiri.

Tindakan yang dilakukan oleh mereka-mereka itu hanya kerana termakan janji manis dan fitnah pembangkang dan ianya pasti akan mengakibatkan kerugian dalam jangka masa amat panjang.

"Fikirkan, apakah bentuk transformasi dan kemajuan yang telah dibuat pembangkang dalam empat tahun memerintah selain daripada apa yang telah sedia ada dilakukan kerajaan terdahulu? Namakan bentuk perubahan serta kebaikan yang telah dibawa selama tempoh pemerintahan mereka?

"Antara perkara 'hebat' yang telah dibawa mereka sejak memerintah beberapa negeri hanyalah demonstrasi haram yang berakhir dengan keganasan, membakar sentimen rakyat Malaysia dalam pelbagai perkara, membenarkan campur tangan negara luar dan politik kebencian selain sering mengambil pujian terhadap usaha kerajaan Barisan Nasional," katanya.

Beliau mengulas kenyataan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim yang menegaskan, adalah berbahaya jika rakyat melakukan eksperimen menukar kerajaan tanpa membuat pertimbangan adil dan teliti.

Menurut Tunku Abdul Aziz, sehingga kini, pembangkang bukan sahaja belum sepakat dalam memilih Perdana Menteri untuk mentadbir negara malah masih bertelingkah siapakah yang harus berkuasa jika memenangi pilihan raya umum.

"Bagaimana kita boleh bersedia menerima mereka yang hanya berminat dengan kuasa semata-mata? Sehingga hari ini masih bergaduh siapa yang layak menjadi Perdana Menteri dan jawatan-jawatan penting yang lain.

"Malaysia adalah sebuah negara kompleks yang sukar untuk ditadbir kerana dihuni oleh pelbagai kaum dan latar belakang, pengalaman apa yang mereka ada selain daripada mengkritik kerajaan selama 50 tahun," ?

Dalam masa sama, beliau menggesa rakyat Malaysia tidak sesekali memberi undi kepada pembangkang dalam pilihan raya umum akan datang kerana tindakan sedemikian akan membawa kehancuran kepada negara.

"Jika benar-benar cintakan keamanan dan perpaduan negara kita, usah tersilap langkah memberi mandat kepada golongan yang hanya dahagakan kuasa dan kepentingan politik.

"Jangan sesekali membiarkan pembangkang memporak-perandakan negara ini," tegasnya.

Kerana itulah rejim DAPigs kini begitu teruja untuk menguasai Putrajaya kerana mereka sebenarnya sudah pun berjaya menundukkan PKR dan PAS.Memanglah menguasai Putrajaya merupakan impian bersama Pakatan Haprak namun perlu diingat apabila PKR dan PAS mampu dijinakkan oleh rejim DAPigs apa lagi yang boleh dilakukan oleh juak-juak pencacai ini apabila Pakatan Haprak menguasai Putrajaya ?

Apakah Anwar akan terus menjadi PM ? Adakah umat Melayu bakal terus-terusan di jadikan anjing belaan tokong Guan Eng ? Mahukah orang-orang Melayu melihat lebih banyak peluang-peluang yang selama ini milik bangsa Melayu dibuka kepada bangsa lain ?

Ingatlah jangan main-main dengan pilihan kerana pilihan anda cukup berharga !

MMI.

No comments:

Post a Comment

Labels