Followers

Thursday, 29 August 2013

GSC Tidak Tayang Tanda Putera BUKTI Puak Cauvinis Tidak Akan Sokong @NajibRazak


Rangkaian pawagam Golden Screen Cinemas (GSC) akur dengan “arahan” kerajaan Pulau Pinang untuk tidak menayangkan filem kontroversi 'Tanda Putera' di kesemua panggung wayangnya di negeri tersebut.

Satu kenyataan GSC pagi ini menyebut, syarikat berkenaan akan memulangkan wang pelanggan yang telah membeli tiket lebih awal.

"Selari dengan arahan Kerajaan Pulau Pinang semalam, filem filem 'Tanda Putera' tidfak akan ditayangkan di Pulau Pinang," kenyataan itu dipetik.

Tindakan untuk menghalang penayangan filem berkenaan diumumkan oleh exco kerajaan negeri Chow Kon Yeow, semalam.

Menteri penerangan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek dalam reaksinya semalam menyifatkan tindakan berkenaan mencerminkan "kebodohan" kerajaan negeri itu.

"Itu membayangkan kebodohan mereka. Orang yang membuat keputusan itu, mereka sendiri tidak menonton filem tersebut. Seharusnya mereka mendengar pandangan profesional terlebih dahulu sebelum membuta-tuli mengharamkan," katanya lagi.

Apa yang sedang berlaku sebenarnya adalah BUKTI JELAS bahawa puak cauvinis sememangnya menolak kepimpinan Najib Razak dan semestinya UMNO dan Barisan Nasional.

Malah mereka dengan terang menolak sejarah negara dan dalam keadaan negara bakal menyambut ulang tahun kemerdekaannya , puak cauvinis tetap dengan pendirian mereka.

Mudah kata hentikan segala benda yang menguntungkan puak yang tidak mahu berterima kasih ini dan dah sampai masa kita memberikan penumpuan kepada mereka yang selama ini SETIA memberikan sokongan kepada UMNO dan Barisan Nasional.

JAGA ORANG KITA!

Dalam masa yang sama pihak FINAS perlu segera mengkaji tentang peraturan WAJIB TAYANG dan sekiranya tindakan pemilik pawagam itu salah di sisi peraturan dan undang-undang maka tindakan harus di ambil.

Rasanya orang Melayu perlu BOIKOT pengusaha pawagam di Pulau Pinang ! 

MMI

3 comments:

 1. finas pun lembab, dah sampai masa mereka buat rangkaian panggung wayang mereka sendiri.

  ReplyDelete
 2. Jangan mudah menuduh orang 'bodoh' kerana yang bodoh adal;ah diri kita melaytu sendiri yang tiada jatidiri untuk mempertahan bangsa.

  Lihat sahaja dengan jiran Indonesia , hukuman 5 tahun menanti kerana cuma menghina bendera negara mereka , kita orang Melayu yang menjadi tunjang pemerintah negara tercinta cuma mampu tersenyum sinis dan berdiam diri tanpa sebarang tindakan .

  Untuk Menteri KMultimedai , jangan hanya pandai memberis enyuman sebalaiknya tunjukkan semangat cinta kan Malaysia melebihi segalanya. Bertindak lah segera dan jangan jadi macam 'menteri amaran'

  Ini masa tunjukkan tarinmg ... jika berani kerusi MKT tetap dalam tangan anda tanpa perlu khuatir dan bimbang

  ReplyDelete
 3. ada najib peduli???

  ReplyDelete

Labels