Followers

Friday, 24 February 2012

Guan Eng Meroyan Pulau Pinang Berjaya Di Bawah DAP ??


Ketua Menteri, Lim Guan Eng tidak layak untuk mengakui kejayaan negeri ini mencapai pelaburan tertinggi dalam sektor pembuatan pada tahun lalu disebabkan pentadbiran pembangkang.

Ini kerana kejayaan tersebut sebenarnya mampu dicapai hasil usaha keras kerajaan Barisan Nasional (BN) terdahulu yang berjaya meyakinkan pelabur.

Pengerusi Biro Ekonomi Pemuda UMNO negeri, Aziaan Ariffin berkata, kerajaan BN telah menyediakan pelbagai kemudahan asas untuk menarik minat pelabur ke Pulau Pinang.

Antaranya, jelas beliau, lapangan terbang, pelabuhan, zon perdagangan bebas, jambatan dan rangkaian lebuh raya yang baik.

“Dia (Guan Eng) tidak sepatutnya sombong. Kejayaan Pulau Pinang hari ini bukan 100 peratus usaha dia.

“Kerajaan DAP Pulau Pinang pun tidak buat penambahbaikan, tidak mengubah dasar tapi hanya meneruskan polisi serta usaha BN dulu,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Guan Eng dalam ucapan sempena majlis makan malam anjuran DAP di Petaling Jaya semalam mendakwa kejayaan Pulau Pinang dan Selangor sebagai destinasi pelaburan sektor pembuatan terunggul pada tahun lalu membuktikan pembangkang mampu mentadbir dengan bersih dan cekap.

Pulau Pinang mencatat jumlah pelaburan sebanyak RM9.1 bilion manakala Selangor RM8.7 bilion.

Aziaan memberitahu, segala kemudahan yang disediakan oleh kerajaan BN sebenarnya untuk semua rakyat di negeri ini tanpa mengira fahaman politik.

“Kalau nak tunggu dia (Guan Eng) buat, berpuluh tahun lagi pun belum tentu siap,” ujarnya.

Mereka-mereka yang tidak mengikuti arus perjalanan politik Pulau Pinang sahaja yang boleh menerima kata-kata Guan Eng.Jika dilihat keseluruhannya kerajaan DAP Pulau Pinang langsung tidak bekerja untuk kebaikan rakyat melainkan menjual segala apa yang ada untuk kepentingan DAP dan juak-juaknya.

Kerana sifat mereka yang bermuka-muka serta RASIS itulah maka kelemahan demi kelemahan ditunjukkan dan rakyat Pulau Pinang sudah muak dengan sandiwara ini.

Pilihan raya ke 13 bakal menjadi saksi berkuburnya Pakatan Haprak di bumi Pulau Pinang.

MMI.

No comments:

Post a Comment

Labels