Followers

Friday, 22 November 2013

Pulau Pinang SAH Kembali Ke Pangkuan KEDAH ?! Cinabeng Boleh Blah !!!


Pulau Pinang sah kembali ke pangkuan Kedah ?? Sejauh mana kebenaran maklumat ini ?? Apakah ada logiknya ??

Gambar di bawah merupakan kenyataan Christoper Howard Lim kelahiran Hawaii bahawa Perjanjian Pulau Pinang-Kedah  terbatal disebabkan Pulau Pinang menyertai Malaysia (The Sun). 


Jika begitulah pandangan Christopher Howard Lim bermaksud Perjanjian Inggeris-Siam juga terbatal kerana alasan sudah merdeka.

Kebodohan Christopher Howard Lim terserlah bilamana dia bercakap suatu perkara yang dia tidak ketahui prinsip perjanjian itu dan latarbelakang perjanjian itu. Mungkin kerana backround Christopher Howard Lim dilahirkan di Hawai dan orang tuanya berasal dari Singapura. 

Merujuk kepada pandangan Christopher Howard Lim iaitu katanya terbatal perjanjian Pulau Pinang-Kedah, maka kedua-dua pihak kembali berada seperti sebelum perjanjian. 

Apakah kedudukan Pulau Pinang sebelum Perjanjian itu? Bagus...Bagus...Bagus... maknanya Pulau Pinang boleh diserahkan semula kepada pemilik asalnya iaitu Sultan Kedah.

Logik kan ??

Samalah juga dengan kontrak sosial, Jika orang Cina seperti Christopher Howard Lim  tidak patuh kepada syarat kontrak, kontrak itu boleh dibatalkan dan semua orang berada di dalam kondisi seperti sebelum kontrak dipersetujui. 

Kamu ditawarkan Warganegara dengan syarat kamu menerima hak keistimewaan  orang Melayu dan Bumiputera sebagaimana termaktub dalam Perlembagaan termasuklah Islam sebagai agama Persekutuan dan Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan.

Jadi kalau dah tak boleh nak ikut syarat tu maka puak cinabeng boleh blah !!!

Logik kan ??

Baca selanjutnya di SINI 

MMI

1 comment:

  1. Merayu kepada Mahkamah Antarabangsa kerna mahkamah kangaroo dengan kangaroo tidak akan setuju kalau disamaratakan. Akta 153 adalah hanya untuk orang UMNO, mana boleh, lagipun UMNO haram Tun Mamak ini tidak diperkenankan oleh majority rakyat. Bab itu kenan pakai Bangla 500000 ekor untuk menang PRU.

    ReplyDelete

Labels