Followers

Sunday, 15 April 2018

Bila Dah Mahathir Terlalu Asyik Dengan DAP Semuanya Dia Tak Tahu !!


Bila dah terlalu asyik dengan DAP, Mahathir sampai sanggup menjilat ludah sendiri.

Mahathir bukanlah lagi pemimpin yang boleh kita letakkan kepercayaan untuk mengemudi negara.

Tindak tanduknya cukup membahayakan dan segala perancangan yang kini sedang dirancang bersama dalam Pakatan Harapan itu adalah virus yang perlu rakyat Malaysia tolak jauh-jauh.

Mahathir sedang membawa virus yang cukup membahayakan kerana sebarang keputusan dari rakyat jika dilakukan secara terburu-buru dan berdasarkan kepada sentimen serta emosi politik mampu menyebakan orang-orang Melayu hilang maruahnya.

Maruah dalam erti kata tergadainya HAK yang kini tersimpan kemas dalam Perlembagaan Persekutuan.

MMI mengambil contoh mudah, Mahathir telah membuat pengakuan bahawa kedai roti, The Loaf yang telah ditutup setelah 12 tahun beroperasi itu bukanlah miliknya.


Walhal Mahathir sendiri telah mengaku The Loaf adalah perniagaan yang diceburinya setelah berhenti dari menjadi Perdana Menteri dan kenyataan itu telah disiarkan oleh akhbar pada 2011.


Apa yang berlaku ini sebenarnya memainkan peranan penting terhadap rakyat Malaysia kerana Mahathir sudah mengaku untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya Pakatan Harapan menang pada PRU14.

Soalnya apakah kita boleh menerima seorang Perdana Menteri yang bersikap lepas tangan seperti ini untuk mengemudi negara ?

Apa sahaja yang dilihat tidak sealiran dengannya atau tidak menyebelahi beliau akan dinafikan walaupun hakikatnya perkara yang dinafikan itu adalah benar !

Lebih penting lagi apa akan berlaku jika begitulah situasinya ?

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels