Followers

Sunday, 23 December 2012

Wanita Tempatan Di Rekrut Jadi Pelacur ??

Gambar Sekadar Hiasan
Siapa yang tidak kenal dengan Pulau Pinang.Sebuah negeri disebelah utara peta Malaysia yang mengandungi pelbagai tempat-tempat menarik untuk dilawati.Bahkan Pulau Pinang juga diantara negeri yang menawarkan satu pakej percutian menarik kepada sesiapa saja kerana keunikannya dari pelbagai segi.

Selain dari segala keistimewaan yang terdapat di Pulau Pinang , gejala pelacuran adalah sesuatu yang sedang pesat berkembang dan ianya mengundang resah di kalangan masyarakat khususnya mereka yang beragama Islam.

Terkini satu sindiket pelacuran beroperasi di sekitar Pulau Pinang dipercayai merekrut wanita tempatan untuk dijadikan pekerja seks atau 'teman wanita sementara' kepada pelancong asing dan rakyat tempatan yang berkunjung ke negeri ini.

Kebanyakan gadis tempatan yang direkrut berusia 20-an dan mempunyai pekerjaan termasuk peniaga makanan, pekerja kilang, pengurus jualan langsung, kakitangan firma kewangan dan tidak ketinggalan kakitangan kerajaan.

Mereka dibayar kira-kira RM110 bagi setiap 30 minit perkhidmatan yang ditawarkan kepada pelanggan. Bagi ejen yang berjaya membawa pelanggan akan dibayar RM80 iaitu RM50 ditanggung oleh pelanggan, manakala RM30 lagi dibayar oleh rumah urut.

Sindiket itu dikatakan sudah lama beroperasi di rumah urut berlesen di beberapa tempat seperti Jalan Penang dan Lebuh Chulia di sini, bagi mengaburi mata pihak berkuasa.

Sumber memberitahu, sindiket merekrut gadis tempatan itu dilakukan bagi mengelakkan kegiatan mereka dihidu pihak berkuasa dan juga orang ramai sekiranya mengambil warga asing.

Sebelum ini, sindiket mengambil wanita Filipina, China, Thailand dan Vietnam untuk bekerja tetapi kebanyakan mereka sudah dicekup pihak berkuasa. Sejak itu, sindiket membuat keputusan tidak lagi mahu menggunakan perempuan warga asing.

"Tindakan mengambil warga asing amat berbahaya dalam perniagaan ini dan ia juga menyebabkan senang dikesan pihak berkuasa," katanya kepada Berita Harian.

Difahamkan, ramai gadis tempatan rela melakukan pekerjaan sebagai pekerja seks bagi mendapatkan pendapatan lebih, selain untuk berseronok mengadakan hubungan seks dengan pelanggan yang lazimnya pelancong asing.

"Semua perempuan dari setiap negeri di Malaysia ditawarkan kepada mana-mana pelanggan yang berminat. Malah, hampir semuanya boleh bertutur Bahasa Inggeris dengan baik.

"Sindiket pelacuran ini juga mempunyai kelebihan kerana pekerja seks terdiri daripada pelbagai bangsa iaitu Melayu, Cina dan India termasuk perempuan etnik Sabah dan Sarawak," katanya.

Sumber memberitahu, sindiket berkenaan akan mendapatkan perempuan tempatan melalui ejen yang dilantik untuk melakukan tinjauan di kawasan pejabat, kilang dan kawasan tumpuan orang ramai seperti pusat beli-belah dan pusat rekreasi.

Katanya, ejen akan mendekati gadis yang difikirkan berpotensi untuk bekerja dengan sindiket dan akan menawarkan peluang pekerjaan menjadi 'teman wanita sementara'.

Beliau berkata, biasanya, mereka hanya mahu bekerja sementara dan tempoh bekerja ialah pada waktu malam saja.

"Malah, pernah berlaku beberapa gadis tempatan yang datang sendiri mahu berjumpa dengan tauke untuk memohon pekerjaan sebagai 'teman wanita sementara'.

"Gadis yang bekerja dengan sindiket akan diajar mengenai beberapa petua penting untuk menarik perhatian dan mengambil hati pelanggan yang datang mendapatkan perkhidmatan," katanya.Berita Harian.

Jika ampa semua masih ingat baru-baru ini kecoh tentang isu Guan Eng menyalurkan dana yang besar untuk hal ehwal agama Islam di Pulau Pinang namun sejauh mana dana besar itu dipergunakan sekiranya gejala pelacuran terus-terusan berkembang ? Malah yang tragis adalah mereka begitu berani merekrut wanita tempatan untuk dijadikan sebagai pelacur.

Dimana suara juak-juak pimpinan Islam dalam Pakatan Haprak bagi menangani permasalahan sebegini ? Apakah masih tunduk dan langsung tidak berani bersuara ?

Kalau juak PAS berbangga dengan peruntukan besar kepada hal ehwal agama Islam dari Rejim DAPigs rasanya mereka juga seharusnya berbangga dengan kepesatan industri pelacuran di Pulau Pinang malah lebih dasyat lagi disaat mereka mempunyai kuasa untuk menegur tentang kegiatan pelacuran yang semakin menjadi-jadi ramai wanita tempatan sudah pun terjebak.

Kepada juak-juak penjilat Pakatan Haprak , MMI nak bertanya sebagai sebuah parti yang mempunyai wakil dalam pentadbiran kerajaan negeri , ampa dok buat apa ??

MMI.

6 comments:

 1. Artikel kra suam2 kuku jela,tp tnjk hbat ja lebih..macai..

  ReplyDelete
 2. hahaha..pulau pinang kini lubok ilmu..ustaz2 snang nk msuk mngajar..xmcm dulu dh..asyik sekat ja..skrang pruntukkan utk islam pulau pinang juga mningkat tiap tahun..aku tnggal pulau pinang aku dpt rasakan agama islam di penang lebih mudah dri dulu..

  ReplyDelete
 3. kat mana akademi ni.. camana nak booking?

  ReplyDelete
 4. PERMAINAN ONLINE TERBESAR DI INDONESIA

  Website paling ternama dan paling terpercaya di Asia ^^
  Sistem pelayanan 24 Jam Non-Stop bersama dengan CS Berpengalaman respon tercepat :)
  Memiliki 9 Jenis game yang sangat digemari oleh seluruh peminat poker / domino

  - Adu Q
  - Bandar Q
  - Bandar Sakong
  - Bandar Poker
  - Poker
  - Domino 99
  - Capsa Susun
  - BANDAR66 / ADU BALAK
  - Perang Baccarat ( GAME TERBARU )

  Permainan Judi online yang menggunakan uang asli dan mendapatkan uang asli ^^
  * Minimal Deposit : 20.000
  * Minimal Withdraw : 20.000
  * Deposit dan Withdraw 24 jam Non stop ( Kecuali Bank offline / gangguan )
  * Bonus REFFERAL 15 % Seumur hidup tanpa syarat
  * Bonus ROLLINGAN 0.3 % Dibagikan 5 hari 1 kali
  * Proses Deposit & Withdraw PALING CEPAT
  * Sistem keamanan Terbaru & Terjamin
  * Poker Online Terpercaya
  * Live chat yang Responsive
  * Support lebih banyak bank LOKAL
  * Deposit menggunakan PULSA TELKOMSEL , XL dan OVO

  Contact Us

  Website SahabatQQ
  WA 1 : +85515769793
  WA 2 : +855972076840
  LINE : SAHABATQQ
  FACEBOOK : SahabatQQ Reborn
  TWITTER : SahabatQQ
  YM : cs2_sahabatqq@yahoo.com
  Kami Siap Melayani anda 24 jam Nonstop

  Daftar SahabatQQ

  #sahabatQQ
  #winsahabatQQ
  #winsahabat
  #rajakartu99
  #rajakartu99QQ
  #windaftar

  ReplyDelete

Labels