Followers

Wednesday, 27 November 2013

HOT Lagi Pelajar MELAYU Rosak !!!


Sebenarnya MMI tak nak keluarkan artikel ni sebab terlalu memalukan melihat kepada tingkah laku anak-anak pelajar ini.Namun setelah mendapatkan pandangan rakan-rakan MMI keluarkan buat tatapan semua.Bukan berniat untuk menjatuhkan maruah orang MELAYU apatah lagi menghina tetapi atas dasar mahu memberikan kesedaran kepada diri MMI dan semua agar kita lebih berhati-hati dalam menempuh liku-liku kehidupan yang rasanya semakin mencabar.

Pertamanya MMI bimbang dengan perlakuan anak-anak bangsa kita khususnya mereka yang masih di bangku sekolah bila mana mereka seolah-olah hilang pertimbangan dan semakin tenggelam dalam dunia fantasi mereka sendiri.

Menjadikan medan media sosial sebagai "platform" untuk mereka melempiaskan hawa nafsu cukup untuk membuatkan jantung yang melihatnya berdegup kencang.Mungkin sebahagian daripada kita berbeza kencangnya apabila menatap gambar anak-anak ini tanpa seurat benang atau kencang kerana memikirkan inilah sebahagian daripada generasi pewaris kita.


Berdasarkan kepada akaun twitter pelajar terbabit berasal dari negeri Pahang dan sudah pasti berumur dalam lingkungan 15 ke 20 tahun.

Malah memiliki seramai 8,247 pengikut cukup untuk menyesakkan nafas kita apatah lagi dengan gambar-gambar tanpa seurat benang yang sudah pasti jauh menyimpang daripada budaya dan agama kita.


Paling membimbangkan kenalan di kalangan pengikut pelajar ini sudah pasti menjangkaui daripada apa yang kita bayangkan.Malah dari pengamatan MMI kenalan-kenalan pelajar ini ada berasal dari luar negara.

Bukankah gambar seperti ini menjatuhkan maruah kita sebagai orang Melayu dan Islam ?? Ini baru sedikit ada yang jauh lebih dasyat daripada ini yang MMI tak dedahkan.


Kepada semua hati-hati dengan anak-anak muda kita hari ini , kita belum tentu pasti apa yang anak-anak kita lakukan di luar pengetahuan kita.Dalam dunia serba canggih dan berteknologi ini pelbagai perkara boleh terjadi.

Pantau anak-anak kita dan sentiasa peka dengan persekitaran , ambil tahu dengan siapa mereka berkawan , jangan sesekali lupa untuk bertanya dan ambil tahu tentang akaun media sosial mereka sekurang-kurangnya kita berusaha untuk memastikan mereka bukan dari kalangan anak-anak pelajar yang MMI dedahkan di atas sana.

Media sosial banyak kegunaannya namun jika di salah gunakan ianya tidak akan mendatangkan kebaikan malah akan membawa kemudaratan bukan sahaja kepada diri kita tetapi juga kepada Bangsa , Agama dan Negara.

MAAF ! MMI sudah memutuskan untuk tidak menyiarkan link akaun media sosial mereka kerana ianya sudah pasti akan menjadi iklan percuma kepada pihak-pihak di luar sana.Sekalipun ada pihak yang mahu mengambil tindakan contohnya SKMM buatlah carian , pasti dengan keupayaan yang ada pada pihak-pihak berwajib ini perkara sebegini amat mudah di temui.

Kadang-kadang malu melihat anak bangsa sendiri !!!!

MMI

11 comments:

 1. Masyaallah...apa nama akaun nya

  ReplyDelete
 2. berminat nampaknya... hehehe

  ReplyDelete
 3. Ini bukti jelas kelonggaran dari segi sosial..bringus lg...

  ReplyDelete
 4. malu konon. kalau malu kenapa siarkan? text sudahlah, tak payah gambar. gambar pun tutup pada bahagian ciput je. kalau betul2 nak wartakan isu ni, tutup habis paras leher sampai bawah! hipokrit tahap buaya.

  ReplyDelete
 5. Anak-anak kita tidak mendapat didikan agama kerana kita sendiri mengabaikannya. Makanan yang dimakan, minuman yang diteguk membentuk hati dan darah daging. Sedari kecil makan jajan, fast food, air coke, roti dan kek bercampur wine. Inilah padahnya. Makanan yg mengandungi dna babi akan menyebabkan manusia hilang sifat malu dan cemburu. Hati sudah hitam pekat dikala usia yang sangat muda. Alangkah pilu dan sedihnya melihat nasib anak bangsa, sudah masuk perangkap musuh. Kita hanya tunggu masa untuk disembelih kalau masih belum sedar dan insaf.

  ReplyDelete
 6. xtau nak cakap apa lagii...teruk budak2 sekarang...apa2 pun leh share akaun twitter dia..

  ReplyDelete
 7. Assalammualaikum, nk bgi nshat skit kt org2 yg dh comment/mngutuk/mncaci/ mmftnah ats pic2 kt ats tuh,mnx maaf awl2 pd spe2 yg trse tuh, budak yg brtudung tuh bkn org yg sama dgn yg brbogel/ yg tnjuk aurat tuh,TAK SAMA..dy br'SELFIE' dlm keadaan mnutup aurat, tp si DIA ni dh d"frame" kn sbb muke dy ada iras2 dgn c yg ber"bogel2" tuh..fitnatullah, budk yg brtdung x slh, elok,baik org nye, korg2 yg cmmnt2 -ve tuh len kli siasat dlu jgn main sebat je, n lgi stu, bdak brtdung tu sepupu aq..report polis aq dh buat ats kes ni, hrp2 spe yg dok fitnah& frame si Dia ni dpt blsan stmpal,Allah MAHA nngetahui,melihat apa yg brlaku, Wallahu..

  ReplyDelete
 8. Assalammualaikum, nk bgi nshat skit kt org2 yg dh comment/mngutuk/mncaci/ mmftnah ats pic2 kt ats tuh,mnx maaf awl2 pd spe2 yg trse tuh, budak yg brtudung tuh bkn org yg sama dgn yg brbogel/ yg tnjuk aurat tuh,TAK SAMA..dy br'SELFIE' dlm keadaan mnutup aurat, tp si DIA ni dh d"frame" kn sbb muke dy ada iras2 dgn c yg ber"bogel2" tuh..fitnatullah, budk yg brtdung x slh, elok,baik org nye, korg2 yg cmmnt2 -ve tuh len kli siasat dlu jgn main sebat je, n lgi stu, bdak brtdung tu sepupu aq..report polis aq dh buat ats kes ni, hrp2 spe yg dok fitnah& frame si Dia ni dpt blsan stmpal,Allah MAHA nngetahui,melihat apa yg brlaku, Wallahu..

  ReplyDelete

Labels