Followers

Tuesday, 19 November 2013

Jom Bercuti !!


Sekarang ni musim cuti sekolah dan kepada mereka yang sedang berkira-kira nak pergi bercuti tu dan masih belum ada tempat yang nak di tuju bolehlah masukkan tempat ni sebagai salah satu alternatif pilihan.Mana tau kalau benar-benar memenuhi citarasa masing-masing.

Ianya terletak di sebuah perkampungan bernama Lotofaga , sebuah kampung dengan penduduk seramai 1.089 orang di pantai selatan pulau Upolu Samoa.Di sini terdapat sebuah  kolam renang semulajadi yang sudah dilengkapi dengan tangga besar dan dermaga kecil.Kalau nak berenang di kolam semula jadi sedalam 30 meter ni pengunjung dikenakan bayaran $ 15 untuk dewasa, $ 6 untuk anak-anak 7-15 dan percuma untuk kanak-kanak di bawah 7 tahun. 

Pulau Upolu dibentuk oleh perisai gunung berapi yang sangat besar. Dengan luas 1.125 km2 dan penduduk 135.000 orang merupakan yang kedua terbesar di kawasan geografi dan paling ramai penduduk di Kepulauan Samoa.Untuk makluman Samoa merdeka dari New Zealand pada tahun 1962.Amacam ?? Menarik kan ?? Tapi kat luar negara pakai modal sikitlah kalau tak mampu jangan risau ada banyak lagi tempat menarik kat Malaysia ni pilih ja mana nak pi.

Guan Eng pun bercuti bro !! Hihihi ...

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels