Followers

Friday, 28 November 2014

Lagi Cerita Duit ... Di Tawar RM100 Juta Untuk SABOTAJ Politik


Pengakuan ini sudah pastinya akan membuat manusia bernama Anwar Ibrahim terus meleleh air liur dan mungkin sasau memandangkan usaha JIJIK yang cuba diterapkannya ke dalam diri para pimpinan politik dalam Barisan Nasional tidak disahut.Ternyata pendirian dan maruah kendiri itu jauh lebih penting dari nafsu politik songsang seperti mana yang dilakukan oleh si bekas banduan tersebut.

Dalam pendedahan di mahkamah dan mengejutkan... Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman memberitahu bahawa seorang ahli korporat dan diketahui ramai kawan rapat Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menawarkan kepadanya RM100 juta untuk membawa 10 ahli parlimen Barisan Nasional (BN) Sabah melompat parti.

Anifah, 61, berkata, rakan Anwar iaitu bekas Timbalan Pengerusi Eksekutif KFC, Datuk Ishak Ismail telah mendekatinya ketika dia sedang merokok bersama Ahli Parlimen Beluran, Datuk Ronald Kiandee dan yang lain untuk membuat tawaran itu di Hotel Hilton KL Sentral pada Mei 2008.

"Saya terperanjat dan marah. Saya rasa terhina kerana telah berkhidmat untuk Barisan Nasional sebagai ahli perlimen selama tiga penggal. Saya beritahu Ishak, 'jangan sekali-kali diulang kata-kata itu'." katanya ketika memberi keterangan berhubung saman RM100 juta yang difailkan Anwar terhadapnya Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada Khamis.

Beliau menjawab soalan yang diajukan paguamnya, Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah.

"Saya menyatakan dalam ucapan di parlimen pada Mei 2008 bahawa saya kecewa dengan kerajaan persekutuan (bawah Tun Abdullah Ahmad Badawi) kerana tidak memberi pengiktirafan kepada MP daripada Sabah dan Sarawak.

"Bagaimanapun, saya nyatakan di parlimen pada ketika itu bahawa, walau kecewa dengan kedudukan itu dan BN tewas lima negeri, saya tidak akan berpaling tadah,” katanya.

Anifah berkata hingga ke hari ini Anwar masih menaruh harapan untuk jadi perdana menteri tetapi tidak mempunyai jumlah politik yang cukup.

“Untuk mengubah kerajaan dia perlu ada majoriti mudah. Saya adalah sasarannya untuk mencapai cita-citanya,” katanya.

Pada 2008, Pakatan memperolehi 82 kerusi dalam Dewan Rakyat sementara BN ada 140 kerusi.

Anwar dikatakan mendekati 30 ahli Parlimen BN untuk menjayakan lompatan besaran-besaran16 September (2008) dan menawan kerajaan persekutuan BN.

Pada 27 Ogos, peguam Anwar Razlan Hadri telah menggulung kesnya selepas memanggil Anwar yang juga satunya saksi, untuk memberi keterangan.

Sebelum ini Anwar mengemukakan saman fitnah bagi RM100 juta terhadap Anifah dan Kerajaan Malaysia kerana mendakwa kenyataan menteri itu pada sidang media di Washington yang dihadiri Setiausaha Negara Amerika Syarikat ketika itu, Hillary Clinton, telah mencemarkan nama baiknya.

Ketua Pembangkang itu mendakwa Anifah menggambarkan beliau sebagai seorang yang tidak layak untuk memegang sebarang jawatan politik atau apa-apa jawatan dan berbahaya kepada masyarakat Malaysia.

Anwar juga mendakwa bahawa kenyataan defendan yang dilaporkan secara meluas dalam media tempatan dan asing, telah menimbulkan fitnah terhadap perwatakannya dan secara langsung dan tidak langsung menggambarkan beliau sebagai seorang yang tidak beretika, tidak berprinsip dan rasuah Baca Selanjutnya 

Hmm manusia yang sanggup mengorbankan siapa jua untuk memenuhi tuntutan nafsu sendiri ini MALU kerana KONONNYA fitnah terhadap dirinya itu akan menyebabkan beliau dilihat sebagai tidak beretika , tidak berprinsip dan rasuah ?

Hahahahaha rasanya ampa tau kenapa MMI geli hatikan ?

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels