Followers

Saturday, 1 July 2017

DAP Tentukan Siapa Menteri Besar TAHNIAH Warga KELANTAN !!!


Sudah terang lagi bersuluh ... DAP parti cauvinis yang kini sedang bermaharajalela di bumi Pulau Pinang sudah pun memberikan isyarat awal betapa mereka adalah KUASA PENENTU dalam tiap keputusan yang berkaitan dengan kedudukan politik khususnya yang melibatkan Pakatan Haprak.

Melayu Pakatan Haprak Terus di MACAIkan !!!

Itulah harga yang perlu dibayar oleh orang-orang Melayu di Kelantan apabila terlalu percaya dan menerima kehadiran parti PAN pimpinan ROBOT DAP , Mat Sabun !

Walaupun kita tahu UMNO dan PAS adalah 2 parti terbesar yang menghimpunkan orang-orang Melayu dan tidak bersama kerana ideologi politik masing-masing hakikat yang harus kita terima adalah sekurang-kurangnya kedua-dua parti ini masih berkiblatkan arah yang sama.

Dan sudah semestinya ruang ini perlu segera ditutup oleh DAP kerana mereka tahu sebarang bentuk hubungan bakal membawa padah yang cukup dasyat dalam era politik parti cauvinis DAP yang kini begitu bernafsu untuk terus memperkukuhkan Dinasti Lim nya.

Realitinya PAS berpecah dengan segelintir daripadanya mula berimamkan Mat Sabu di bawah PAN parti yang terang-terangan menjadi ANJING DAP selama ini !

Sebagai BUKTINYA , Lim Kit Siang kini sudah mula bersuara dan pemimpin cauvinis DAP ini sudah pun menamakan Naib Presiden PAN ,  Datuk Husam Musa sebagai calon Menteri Besar Kelantan sekiranya tampuk kerusi di negeri itu bertukar tangan dalam PRU14 nanti.

Kit Siang ketika berucap di Majlis Sambutan Aidilfitri Parti PAN di Dewan Perniagaan Cina di Kelantan berkata , beliau mahu melihat pada Aidilfitri akan datang, tampuk kerusi kepimpinan kerajaan Kelantan akan berubah dengan kepimpinan diterajui oleh Husam.

"Kita kena ubah Kelantan dan mengikut kata Presiden PAN (Mohamad Sabu), kita ada harapan, oleh itu  pada Aidilfitri tahun depan kita mahu ada menteri besar yang baharu.

"Kita tunggu perubahan besar ini dan kita mahu tahun depan rumah terbuka  yang berbeza dan saya datang ke Kota Bharu untuk meraikan kejayaan dibawah kerajaan Pakatan Harapan Kelantan dibawah Datuk Husam". 

Walaupun apa yang disuarakan oleh Kit Siang itu berdasarkan kepada keputusan PRU14 , MMI suka ingatkan khususnya kepada warga Kelantan supaya melihat Pulau Pinang.

Lihat , teliti , fahamkan dan nilailah sebelum kamu semua membuka ruang untuk menerima kehadiran mahupun suara puak-puak cauvinis ini kerana mereka amat licik dalam lakonan politik khususnya untuk mendapatkan sokongan.

Apa yang MMI boleh kata berhati-hatilah dengan permainan politik sebegini kerana yang untungnya nanti adalah manusia-manusia seperti Husam dan Mat Sabu sebab DAP bukanlah seperti mana yang diwar-warkan mereka.

Jangan sampai fatwa orang Islam pun perlu melalui tapisan puak-puak anjing DAP yang jelas dari golongan KAFIR HARBI !

MMI

1 comment:

  1. Husam tak layak. Dulu masa jdi exco krjaan klntan mana ada kejayaan. Projek habis lingkup. Cari harta karun tak dapat. Org macam tu tak boleh jdi mb.

    ReplyDelete

Labels