Followers

Friday, 28 December 2012

HOT ABBY Merajuk Sebab ALI Bekas Penyanyi XPDC Kini Anak Emas PAS ???


Khabarnya si Abby tu sekarang ni tengah merajuk dengan PAS , semuanya gara-gara kehadiran Ali bekas penyanyi kumpulan XPDC yang kini sudah pun meninggalkan arena rocknya kerana telah berhijrah bagi mendekatkan dirinya dengan ilmu agama.

Ish betoi ka apa yang MMI dengaq ni ? Dari mana sumbernya sahih ka ?

Ampa jangan panik dulu Abby tu bukannya merajuk tapi lebih kepada meroyan maklumlah sorang-sorang ni nak tunggu mana-mana Ustaz dalam PAS masuk minang pun bayang tak nampak-nampak lagi.Jawabnya beletiaq dalam "tweeter" ja lah..

Berbalik kepada Ali bekas penyanyi kumpulan XPDC ni setakat entri ini ditulis beliau tidak terlibat dalam mana-mana parti politik apatah lagi Parti Ahli Songsang tu.

Cerita sebenarnya Mohd Ali atau dikenali Ali XPDC mula berubah dan mendalami ilmu agama tahun lalu selepas mengambil kira faktor usia.

Penghijrahan mendekatkan diri dengan agama menjadikan kehidupan Mohd Ali Ismail yang juga bekas vokalis XPDC kini lebih tenang bersama isteri dan anaknya.

Beliau berkata, penerimaan dalam kalangan umum terdapat pro dan kontranya apabila ramai yang memuji tidak kurang mempertikai.

“Ramai beranggapan penghijrahan saya adalah  untuk mendapatkan publisiti dan populariti namun persepsi itu saya anggap sebagai ujian dalam melakukan perubahan.

“Niat berubah adalah disebabkan faktor usia dan tidak dipengaruhi oleh pihak lain dan tidak berhasrat menceburkan dalam politik,” katanya kepada Sinar Harian selepas menghadiri festival budaya bertemakan hibur dan didik di Selayang Baru, malam semalam.

Ditanya perkembangan semasa kariernya, Mohd Ali berkata, beliau kini bersikap lebih memilih membuat persembahan dalam majlis.

“Karier nyanyian masih diteruskan seperti biasa namun memilih lokasi dengan tidak lagi membuat persembahan di kelab malam dan jenis lagu disampaikan lebih bercorak ilmuwan.

“Lagu-lagu lama masih dinyanyikan mengikut permintaan tetapi fokus lebih kepada muzik keagamaan,” katanya.

Menurutnya, beliau merancang untuk menerbitkan sebuah album genre Islamik dengan niat berkongsi agama bersama peminat-peminat.

Mohd Ali yang hampir 20 tahun menceburi bidang nyanyian mengikut jejak langkah beberapa artis rock lain melakukan penghijrahan seperti Sham Kamikaze, Mel Wings, Rahmat Ekamatra dan Ejam Eye.

Baguslah MMI doakan yang terbaik buat Ali dan keluarganya.Sekurang-kurangnya Ali berhijrah dan beliau membuktikan hijrah itu bukanlah bererti kita terus menjadi Ostat mahupun Ostazah yang boleh dok meroyan atas pentas ceramah.

Alhamdulillah..

MMI.

No comments:

Post a Comment

Labels