Followers

Wednesday, 29 May 2013

DAP BODOkan ANWAR IBRAHIM !!!


Memang sesuatu yang dijangka akan berlaku dan pastinya apa yang berlaku itu membuktikan betapa puak pembangkang kini sebenarnya hilang arah dan kita sudah dapat memahami apa sebenarnya niat mereka.

Jangan lagi ada pihak di luar sana bercakap soal ketelusan dan kebenaran kerana apa yang bakal diungkapkan di bawah adalah senario di mana puak pembangkang sebenarnya cakap tak serupa bikin.

DAP membuka pekung pembangkang apabila sanggup menggadaikan maruah serta perjuangan sendiri apabila mengambil sikap berkecuali dalam perjuangan rakan-rakannya menuntut sebuah pilihanraya yang bersih.

Kahkahkah memang lawan DAP sebagai parti yang sering melalak tentang pilihanraya bersih tiba-tiba mengaku baik dan semua pihak yang sudah bertungkus-lumus dalam pilihanraya baru-baru ini dianggap terbaik termasuklah badan SPR sendiri.

Tatkala para juak macai pembangkang khususnya anak-anak kaum Cina bangsat yang tidak tahu berterima kasih melalak bersama juak pencacai PAS di lapangan yang di cipta oleh Anwar Ibrahim kononya himpunan menolak keputusan pilihanraya , Guan Eng dan soldadu-soldadunya kelam-kelibut menyusun atur majlis angkat sumpah sebagai Ketua Menteri.

Hahahaha mengapa terburu-buru ? Bukankah Pakatan Haprak sejiwa mengatakan SPR bersekongkol dengan Barisan Nasional untuk menentukan kemenangan ? kemudiannya bantah dan yang menghairankan mengapa keputusan di Pulau Pinang tidak di bantah ?

Alo brader mau bikin apa ? jangan ingat rakyat bodoh dan tonggong seperti mana kamu bersikap bahlol dalam pemilihan parti sendiri !!

DAP Pulau Pinang tidak berhasrat untuk menfailkan petisyen berhubung keputusan PRU13 baru-baru ini walaupun PKR begitu beria-beria untuk memfailkan 27 petisyen berikutan keraguan yang wujud ketika pilihan raya.

Pengerusinya, Chow Kon Yeow berkata, sehingga kini mereka tidak menerima sebarang laporan atau bukti mengenai kepincangan yang berlaku sepanjang proses pilihan raya untuk membolehkannya membuat petisyen.

Selain itu, faktor kemenangan besar DAP di Pulau Pinang pada PRU13 juga memberi kepuasan kepada parti itu untuk terus kekal menerajui kerajaan negeri bagi penggal kedua sejak 2008.

Ini membuktikan wujudnya sandiwara PKR kerana tidak berpuas hati dalam pilihan raya. Disebalik mengatakan pilihan raya tidak adil dan bersih, negeri pembangkang seperti Pulau Pinang pula begitu yakin pilihan raya di kawasan mereka telus dan bersih.

Permainan sebenar Anwar Ibrahim adalah untuk menumbangkan kerajaan melalui cara yang kononnya sah adalah melalui petisyen.

Pakatan Haprak hanya memperoleh 89 kerusi, dan mereka mengemukakan 27 petisyen, Anwar cuba meraih kemenangan melalui sejumlah 136 kerusi sekiranya kesemua petisyen mereka itu berjaya mengetepikan keputusan PRU lalu.

Bagaimanapun, berdasarkan pengamatan lain, majoriti kerusi yang difailkan petisyen adalah kerusi peminpin mereka yang tewas kepada Barisan Nasional (BN), dan majoritinya adalah kerusi PKR.

Ini membuktikan, Anwar begitu beria-ia mahu menjadi perdana menteri walaupun rakan-rakan pembangkangnya berpuas hati dengan keputusan PRU13 yang menunjukkan PR gagal untuk ke Putrajaya dan membentuk kerajaan pusat.

Kebodohan dan bongkaknya Anwar nyata tidak menarik perhatian PAS dan DAP yang tidak mengendahkan tindak tanduk Anwar membantah keputusan PRU13. Anwar juga membodohkan rakyat dengan demonstrasi-demonstrasi yang tidak masuk akal.

Jika benar mereka menolak keputusan PRU 13, bubar DUN negeri pembangkang, dan gesa PRU dijalankan semula.

“Semua kerusi yang DAP tandingi memperolehi kemenangan besar dan saya belum terima sebarang laporan yang membolehkan kita kemukakan petisyen.

“Bagaimanapun, DAP menyokong tindakan PKR untuk menfailkan petisyen mengenai kemenangan tipis BN yang meragukan bagi kerusi parlimen Balik Pulau dan tiga kerusi Dun” memetik kenyataan DAP Pulau Pinang yang mengakui PRU di Pulau Pinang adalah bersih dan Anwar menjadi bodoh kerana mahu jadi PM.sumber 

Kihkih DAP jelas makan sorang dan Anwar terkinja-kinja mencari sokongan nak jadi perdana menteri...Alo ANWAR !! di saat kamu bergelumang dengan najis ciptaan kamu sendiri Guan Eng sudah menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang...Kihkihkih Sapa BODO ????

MMI.

No comments:

Post a Comment

Labels