Followers

Thursday, 9 May 2013

HOT Kisah Cinta Azmin & Anwar Kini Kembali ?!!


Nampaknya perhubungan di antara dua insan sedang bercinta ni semakin menjadi-jadi.Kini mereka tidak lagi berselindung perhubungan itu di buat secara terang-terangan.Kalau dulu sudah ada desas-desus yang menyatakan ada sesuatu diantara dua makhluk ini kini segalanya semakin jelas.

Pasti ada yang bertanya apa yang semakin jelas ? Sejauh mana perhubungan yang dimaksudkan tu ? Apa ada rakaman aksi-aksi akrobatik melibatkan kedua-duanya ke ? Fuh macam-macam soalankan ! apa pun ianya berkisar tentang apa yang kini sedang berlaku di Selangor.

Pengerusi PKR Selangor, Azmin Ali dan timbalannya, Zuraida Kamaruddin akan melepaskan jawatan masing-masing jika Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dilantik semula sebagai Menteri Besar Selangor.

Menurut sumber PKR, Azmin memberi kata dua itu dalam mesyuarat bersama Ketua Umum parti, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini setelah Anwar melahirkan kecenderungan melantik semula Khalid mengisi jawatan berkenaan.

“Jika ini berlaku (Khalid dipilih), Azmin sedia meletakkan jawatannya sebagai pengerusi dan akan diikuti timbalannya Zuraida yang juga Ketua Wanita PKR pusat,” kata sumber itu.

Difahamkan, Anwar sebelum ini merancang meletakkan Azmin menggantikan Khalid selepas didesak penyokong akar umbi sebelum PRU 13 tetapi mengubah fikiran selepas Ahad lalu.

Khalid yang menerajui pentadbiran Selangor sejak 2008 mengecewakan rakyat Selangor kerana mungkir melaksanakan manifesto PRU12 membabitkan ibu tunggal, suri rumah dan warga emas yang bangkit memfailkan saman terhadap Khalid dan kerajaan negeri.

Sumber itu berkata, Khalid mendesak Anwar agar beliau dilantik semula sebagai menteri besar dan dipercayai mendapat sokongan PAS dan DAP Selangor.

Pakatan Rakyat mengekalkan Selangor walaupun pencapaian PKR sendiri merosot apabila hanya memenangi 14 kerusi DUN berbanding 15 masing-masing oleh PAS dan DAP.

Difahamkan, PAS dan PKR sudah mengemukakan senarai nama mereka yang difikirkan layak untuk menjawat jawatan menteri besar. Antaranya Azmin Ali dan Khalid Ibrahim dari PKR serta Dr Abdul Rani Othman dan Saari Sungib dari PAS.

Pemilihan bagaimanapun akan ditetapkan oleh pucuk pimpinan pakatan pembangkang.antarapos 

MMI nak tunggu tengoklah apa yang bakal berlaku selepas ini.Bila si Azmin ni merintih dekat Anwar selalunya akan ada beberapa perubahan paling tidak pun akan ada yang memihak kepada ayang Anwar ni.Huhu Cinta Gunawan !!

MMI.

No comments:

Post a Comment

Labels