Followers

Friday, 19 July 2013

PAS KELIRU ~ Kuala Besut Ni Kelantan Ka Terengganu ??!! #PRKKuala Besut


Penyokong Pas di Terengganu khususnya di Besut tertanya-tanya ke mana menghilangnya pemimpin Pas Terengganu dalam kempen PRK Kuala Besut kali ini. Kelibat kewujudan mereka hanya dapat dilihat hanya ketika awal-awal sahaja iaitu selepas mengetahui kerusi DUN Kuala Besut diumumkan kosong oleh SPR.

Namun selepas tiba hari kempen selepas pengumuman dan penamaan calon pemimpin utama Pas Terengganu boleh dikatakan langsung tidak menunjukkan batang hidung mereka. Dalam jadual ceramah sepanjang tempoh kempen ini, langsung tidak kelihatan nama pemimpin utama Pas Terengganu yang turun berceramah. Nama-nama yang dapat dilihat hanyalah penceramah dan juga pemimpin Pas dari luar sahaja.

Di mana, ke mana dan kenapa situasi ini boleh berlaku. Umum mengetahui bahawa Pas Terengganu dari ini boleh dikatakan mendominasi kepimpinan Pas Pusat tetapi yang turun berkempen adalah pemimpin Pas daripada luar.

Apakah benar desas-desus dan berita yang dikhabarkan bahawa Pas Terengganu dan Pas Kelantan sedang berbalah sesama sendiri? Adakah pemimpin Pas Terengganu tidak berpuas hati dengan perlantikan Husam sebagai pengarah PRK Kuala Besut?

Antara rungutan yang paling panas yang dapat didengar oleh penyokong Pas Terengganu ialah Kuala Besut ini milik siapa sebenarnya? Adakah ia milik Terengganu atau milik Kelantan sehingga begitu ramai jentera kempen Pas datangnya dari kelantan sedangkan jentera kempen dari kawasan lain dari Terengganu boleh dikira dengan jari. yang lebih menyakitkan hati ialah kelibat Presiden Pas, Hadi Awang langsung tidak kelihatan di mana-mana ceramah besar yang dianjurkan Pas. Bukankah Hadi Awang itu orang Terengganu manakala Pesuruhjaya Pas Terengganu telah pergi menunaikan umrah dikala kempen PRK tengah rancak berjalan.

Jika berjalan-jalan di sekitar DUN Kuala Besut ini, tiada satupun banner yang menunjukkan kewujudan jentera kempen Pas yang datangnya dari Terengganu. Adakah kerana dialek orang di sini sama seperti orang Kelantan maka mereka beranggapan orang Kuala Besut sama macam orang Kelantan? Kuala Besut milik siapa… Terengganu atau Kelantan??? - Terengganu Today

Komen MMI kalau dah sampai orang tempatan pun tak ada fungsi dan mengharapkan orang luar ja apa cita ni ??? Huh nampak sangat dah celaru terok puak-puak ni .. Kepada orang di Kuala Besut tak payah pikir banyak sangat lah baca kat bawah ni kemudian pangkah ja BN nanti yee..


Terbaik !! 

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels