Followers

Monday, 5 August 2013

Karpal Buat Amal Jariah Dekat Anwar , Boleh Percaya Ka ??


Ada isu yang kini sedang panas di Permatang Pauh apabila  calon PRU13 Dr Mazlan di beritakan menerima lebih 6 ribu surat yang kononnya mendedahkan Anwar membayar puluhan juta kepada Karpal termasuk untuk menyogok Hakim.

Tu dia memang panas betoi isu ni jom baca laporan kat bawah ..

PETALING JAYA 4 Ogos - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pengerusi DAP, Karpal Singh membuat laporan polis bagi menafikan pendedahan kandungan 6,000 keping surat yang mengaitkan mereka di Permatang Pauh, kelmarin.

Kedua-dua pemimpin pembangkang itu hadir di Balai Polis Tropicana di sini, kira-kira pukul 12 tengah hari untuk membuat laporan polis supaya satu siasatan dan tindakan segera dibuat oleh pihak berkuasa.

Dalam laporan itu, Anwar dan Karpal memandang serius tentang dakwaan tersebut dan berharap Peguam Negara (AG) akan mengarahkan perkara berkenaan disiasat polis.

Anwar dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat PKR selepas membuat laporan itu berkata, dakwaan yang dibuat bekas calon Barisan Nasional (BN) Permatang Pauh, Dr. Mazlan Ismail berhubung pendedahan surat layang itu disifatkannya sebagai satu fitnah yang dilemparkan UMNO terhadapnya.

Kelmarin, Mazlan mendedahkan kira-kira 6,000 laporan bertajuk Bankleaks Anwar/Karpal yang mendedahkan 'urus-niaga' oleh dua pemimpin tertinggi pembangkang iaitu Anwar dan Karpal yang telah tersebar secara meluas di Permatang Pauh sejak beberapa hari lalu.

Mengulas dakwaan 'urus-niaga' itu, Anwar memberitahu, beliau dan sekeluarga amat berterima kasih kepada Karpal yang banyak membantunya selama ini dan tidak timbul isu kewangan antara mereka.

"Sepanjang Karpal membantu saya menjadi panel guamannya, tidak pernah timbul tentang isu pembayaran. Apabila dakwaan sebegini berlaku, sekali gus menjejaskan maruah Karpal," katanya.

Tambahnya, beliau setuju jika Karpal mahu mengambil tindakan terhadap mereka yang cuba menjejaskan imej mereka dan pemimpin PKR lain.

Sementara itu, Karpal pula mencabar Mazlan mendedahkan identiti dan dokumen mengaitkan dirinya dan Anwar seperti yang didedahkannya sebelum ini.

"Saya cabar Mazlan jika dia 'anak jantan' supaya tunjukkan slip cek, akaun bank, slip pembayaran dan identiti pihak yang membuat surat itu.

"Saya juga mencabar stesen televisyen TV3, akhbar Utusan Malaysia dan New Straits Times untuk turut melakukan perkara sama," katanya.

Beliau turut berkata, pihaknya dan Anwar sedang mengumpul bukti untuk melakukan tindakan dalam masa terdekat.

"Tuduhan yang dilemparkan begitu serius dan saya menafikan kewujudan tuduhan itu kerana saya telah lama bersahabat dengan Anwar. Oleh itu saya menggesa pejabat AG mengarahkan siasatan mendalam tentang perkara ini," katanya.utusan

Hihihi agaknya kenapa puak-puak tu panas ? loncat lain macam ja !! Macam orang katalah mana mungkin pokok begoyang kalau tak ada angin !

Lagi satu kalau diikutkan dari ayat si Anwar tu nampak macam duit ringgit ni tak penting langsung bila Karpal jadi peguam bela Anwar kira macam sukarelalah.Betul ka ?

Sebelum ni kalau ampa nak tau puak-puak ni kalau nak dapatkan khidmat guam mereka bukan kecik anak punya kos , alih-alih untuk Anwar dah jadi macam amal jariah !! Bukan tak percaya tapi boleh ke nak percaya ??

Psstt Rasuah bukan saja dari sudut pemberian wang kena ingat tu bro !!

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels