Followers

Sunday, 23 March 2014

Yang Pasti Kedua Calon Tidak Mengundi Di Kajang !!


Hari ini penduduk di Kajang mula menunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia , sekali lagi selepas PRU13 yang lalu.Walaupun ada sedikit rungutan kerana perlu melalui proses pengundian 2 kali dalam masa terdekat MMI nasihat bersabar kerana ini merupakan anugerah tuhan kepada rakyat Kajang dengan memberi ruang sekali lagi untuk benar-benar membuat keputusan yang sewajarnya.

Ini barangkali merupakan peluang kedua untuk memperbetulkan semula kesilapan dulu waktu PRU13.Mana tahu mungkin ada yang kini berubah hati ?

Apa pun MMI tinggalkan semuanya kepada rakyat dan penduduk Kajang sendiri kerana mereka lebih berhak untuk menentukan siapa wakil rakyat yang di rasakan benar-benar layak.

Paling pasti kedua-dua calon bukanlah rakyat Kajang dan bukan penduduk Kajang.Mereka merupakan orang luar yang kini menawarkan bakti serta khidmat kepada rakyat Kajang.Sesuatu yang harus benar-benar di perhalusi oleh penduduk Kajang.

Kedua-dua calon juga tidak mengundi di Kajang , hati-hati dengan orang luar sebegini kerana belum tentu mereka punya jiwa sebagai rakyat Kajang.Dah berlaku banyak di kawasan lain cuma dalam keadaan yang berbaki lagi 5 jam ini buatlah pilihan terbaik.

Setakat 10.00 pagi ini, kira-kira 8,433 pengundi atau 22.16 peratus daripada 38,055 pemilih berdaftar keluar mengundi di 16 pusat mengundi bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang yang dibuka tepat jam 8 pagi tadi, menurut sumber Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).  

MMI

1 comment:

 1. Kita semua tahu bhw Wan Azizah akan menang.
  90% kaum Cina akan mengikut arahan Lim Kit Siang utk mengundi PKR. Kaum Cina sedar hanya ada satu jalan shj utk mereka merebut kuasa politik dan memerintah secara mutlak di Republic of Malaysia - iaitu dgn memperkudakan orang2 Melayu PKR dan PAS. Melayu PKR dan PAS ini adalah bodoh sangat yg akan berpuas hati dgn sedikit pemberian kuasa oleh Cina DAP. Lihat sahajalah kedudukan bilangan PAS dlm Majlis2 Tempatan di Selangor yg dikuasai oleh Cina DAP dan PKR. Itulah sebabnya peniaga2 kecil Melayu dgn mudah boleh dihalau dpd berniaga tetapi peniaga2 Cina tidak terusik langsung.
  Wan Azizah yg begitu lembik akan dgn mudah diperkotak-katikkan oleh Cina DAP.
  Dgn keadaan Najib yg begitu telah hilang arah spt orang bodoh maka dgn mudah shj Cina DAP akan merampas Putrajaya di PRU14 nanti. Barisan Nasional akan jadi Pembangkang yg akan terkangkang shj. Setelah Pakatan Rakyat berkuasa, maka Cina DAP akan menjemput sekutunya iaitu Cina PAP dari Singapura utk menyertai Malaysia. Dgn Ahli Parliamen Cina yg sudah ada melebihi dari 2/3, mereka dgn mudah akan mengubah Perlembagaan Malaysia dgn menghapuskan Keistimewaan Kaum Bumiputera, menghapuskan Institusi Raja-Raja Melayu dan menjadikan Tanah Melayu sebagai sebuah Republik - the Republic of Malaysia.
  Orang Melayu akan mengemis di negara sendiri. Menangis air mata darah pun sudah tidak bermakna lagi. Anak cucu-cicit kita akan kencing di atas kubur ibubapa dan nenek moyang mereka yg begitu alpa akan nasib dan masa depan mereka.
  Begitulah jadinya dgn kehendak nafsu kita, insyaallah...........
  Melayu mudah lupa ..............

  ReplyDelete

Labels