Followers

Friday, 17 October 2014

Tindakan Ala CIA Azmin Di PERHATIKAN !!


Pengendali Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin (RPK) mendedahkan email Rafizi Ramli kepada Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkenaan langkah terbaharu jika Timbalan Presiden Mohamad Azmin Ali dilantik menjadi Menteri Besar (MB) Selangor yang baharu.

Email yang dihantar pada 19 September, 3 hari sebelum Azmin disahkan menjadi MB Selangor turut disalinkan kepada Ketua AMK, Nik Nazmi Nik Ahmad.

Menurut RPK, sebelum Sultan Selangor membuat keputusan, Rafizi sudah dapat menduga Azmin Ali bakal dilantik MB baharu, justeru beliau mencadangkan agar Azmin disyaratkan menandatangani satu surat peletakan jawatan tanpa tarikh.

Kata RPK, ramai yang terkejut apabila mastermind Kajang Move, Rafizi Ramli dilantik sebagai Setiausaha Agung baharu PKR.

Malah pelantikan Datuk Saifuddin Nasution Ismail sebagai Pengarah Pilihanraya PKR bersama Nurul Izzah juga merupakan kejutan kedua.

“Selebihnya anda boleh membaca dalam e-mel di bawah. Namun, pada dasarnya, ini adalah pekerjaan sebenar Rafizi sebagai Setiausaha Agung, untuk mengawal Azmin dan memastikan beliau berada di landasan yang betul,” kata RPK dalam artikel terbaharunya.aidc

Baca kandungan email di SINI 

Rafizi sebagai Setiausaha Agung untuk mengawal Azmin dan memastikan beliau berada di landasan yang betul ? Hmm kemushkilan sikit , nak pastikan Azmin di landasan yang betul atau nak pastikan Azmin tak menyimpang dari agenda bersama Anwar ??

MMI

1 comment:

  1. Waah.....Pernah jugak dengan istilah Queen Control....tapi ini dah PONDAN CONTROL namanya!

    ReplyDelete

Labels