Followers

Thursday, 30 April 2015

Ada Pembohongan Dalam Kempen PKR Di #PRKPermatangPauh ??

Kalau diperhatikan kempen PKR di Permatang Pauh pasti akan ada yang perasan calon Wan Azizah ni banyak berlakon.

Kejap-kejap buat-buat beli barang lah ,, pastu aksi atas motor lah , tu belum kira yang goyang-goyang kipas walaupun cuaca kat atas punya la redup !! 

Tapi biasalah sekarang ni la kena berlakon bagai sebab pengalaman sebelum ni bila menang bayang pun tak nampak...Sibuk politik !!!

Apa pun pendedahan di bawah merungkai segala-galanya dan lakonan penuh aksi itu rupa-rupanya ada agenda tersirat !

Hari ini Barisan Nasional mengumumkan Manifesto untuk PRK Permatang Pauh. Ianya merangkumi beberapa aspek untuk kesejahteraan rakyat parlimen tersebut seperti ekonomi, pendidikan, kesihatan, kesejahteraan rakyat luar bandar, keselamatan dan pembangunan komuniti.Baca Sini 

Kesungguhan BN untuk menambahbaik taraf dan kesejahteraan rakyat Permatang Pauh ternyata jauh berbeza dengan PKR yang lebih menonjolkan calon wakil suami jika dibandingkan dengan wakil rakyat untuk calon BN.

Dan sekarang, jentera PKR telah mengedarkan satu buku yang bukan menceritakan niat dan usaha mereka untuk membantu rakyat Permatang Pauh tetapi tentang suami calon yang kononnya dizalimi kerana dipenjarakan.Di antara kenyataan di dalam buku itu yang ternyata berbau pembohongan dan meragukan ialah tindakan Wan Azizah yang mengemukakan surat memohong pengampunan daripada Yang Di-Pertuan Agung. Kononnya tindakan itu bukan pengakuan bersalah tetapi 'dek proses mahkamah yang tidak adil'.

Kenyataan 'mahkamah tidak adil' ini adalah satu kenyataan yang sebenarnya telah menghina contempt of court sistem kehakiman negara ini. Padahal, sistem yang sama yang telah memenangkan banyak kes saman kepimpinan Pakatan Pembangkang! Nampak sangat mereka telah berbohong.

Malah kenyataan di dalam buku itu yang mendakwa kononnya Perkara 42 itu 'tidak menyatakan bahawa Pengampunan DiRaja adalah satu bentuk pengakuan bersalah' juga merupakan satu pembohongan.

Yang nyata ialah Perkara 42 ini merujuk kepada hukuman dan kesalahan yang telah dibicarakan. Yang DiPertuan Agung boleh memberi ampun terhadap hukuman yang telah dijatuhkan ke atas pesalah.

Dan hukuman itu bermaksud bahawa pesalah telah didapati bersalah oleh mahkamah dan tidak seperti yang dibohongi oleh Pakatan Pembangkang.seterusnya 

Hakikatnya ini cubaan untuk mengelirukan rakyat dan pastinya ia digunakan untuk menyemai kebencian terhadap UMNO dan Barisan Nasional.

MMI

1 comment:

  1. Jangan sembang laaaa.
    Bn lagi bnyk pembohongan dan pemalsuan

    ReplyDelete

Labels