Followers

Thursday, 27 July 2017

BANGANG Kalau Ada Yang Termakan GAME Si Rafizi !


Mungkin akan ada dikalangan kita yang pelik melihat gambar yang MMI sediakan kat atas tu , maklumlah sekali pandang mungkin benda lain yang terbayang di fikiran.Bagi MMI ia adalah perkara biasa sebab kita adalah manusia.

Tetapi apabila kita mendapat gambaran yang sebenar maka pastilah gambar diatas tu dalam kategori buah-buahan tak ada kena mengena langsung dengan mana-mana kategori lain.


Apa yang MMI nak kaitkan adalah , begitulah juga permainan politik yang dibawa oleh pimpinan pembangkang dalam dunia politik hari ini.Mereka sentiasa mencipta pelbagai pembohongan yang mampu mengheret rakyat supaya percaya seterusnya termakan dengan umpan politik demi untuk mencari sokongan politik.

Tak cukup dengan itu ada juga dikalangan mereka yang menggunakan sentimen tertentu agar rakyat sekali lagi bersimpati dengan mereka sedangkan realitinya rakyat sedang dipergunakan.

Tindakan Rafizi menjadikan pembohongan demi pembohongan sebagai senjata untuk beliau terus hidup dalam dunia politik tanahair sebenarnya sudah pun memakan diri.

Undang-undang sudah pun mengesahkan bahawa Rafizi sebenarnya bukanlah Pakar Strategik politik PKR tetapi pakar dalam penipuan dengan mencipta sumber FITNAH untuk dijaja sebagai bahan kempen politik.

Kita sedia maklum dalam isu membabitkan Tabung Haji misalnya Rafizi melalak ke serata pelusuk negara kononnya duit para penyimpan dalam tabung terbabit tidak selamat.Kesan daripada kebodohan segelintir rakyat yang termakan hasutan tersebut akhirnya menyebabkan mereka-mereka yang bertindak mengeluarkan semua wang simpanan daripada Tabung Haji menanggung beban sedangkan Rafizi sendiri masih mengekalkan simpanannya dalam tabung yang sama.

Terkini Rafizi telah disaman oleh NFC dan perlu membayar tuntutan saman mahkamah berjumlah RM300,000.00 akibat memfitnah Pengerusi NFC atas dakwaan membeli hartanah menggunakan dana awam.

Untuk rekod , Mahkamah Tinggi memutuskan Rafizi BERSALAH dan memerintahkan Ahli Parlimen Pandan itu membayar RM150,000 kepada Salleh dan RM50,000 kepada NFC serta kos sebanyak RM100,000.00 yang bakal mengundang risiko MUFLIS sekiranya jumlah tersebut gagal dijelaskan.


Merujuk kepada keputusan tersebut maka jelas sekali keputusan mahkamah yang memutuskan Rafizi sebagai BERSALAH adalah bukti bahawa Rafizi adalah PENIPU paling besar dalam sejarah politik tanahair.Dakwaan yang dibuat oleh beliau itu adalah serius dan bukanlah perkara main-main kerana ia sudah pun memberikan impak negatif bukan sahaja kepada NFC tetapi juga kerajaan.

Selain daripada itu tindakan Rafizi yang mula memainkan sentimen merayu simpati apabila memohon sumbangan daripada rakyat untuk membantunya menyelesaikan pembayaran saman tersebut cukup memalukan bukan sahaja kepada Rafizi sendiri tetapi juga kepada seluruh angkatan pembangkang di Malaysia.

Sentimen menagih simpati itu jelas dilakukan oleh Rafizi apabila beliau melahirkan rasa kononnya tidak selesa memohon bantuan orang ramai kerana tidak dibesarkan untuk bergantung harap dengan orang lain.

Tetapi terus memohon bantuan dengan alasan ke semua simpanannya sudah dibelanjakan untuk memulakan INVOKE !

Sebelum termakan dengan agenda penipuan ini , rakyat Malaysia perlu sedar dan bertanya kepada diri masing-masing apakah wajar sumbangan itu dibuat memandangkan ia akan digunakan untuk membayar saman akibat kesalahan MENFITNAH yang sudah pun diperakui oleh mahkamah ?

Dan percayakah warga Malaysia , Rafizi tidak punya kemampuan untuk membuat bayaran tersebut sedangkan beliau sebelum ini sudah pun didedahkan mempunyai simpanan besar di akaun Tabung Haji dan ASB ?

Itu yang kita tau beb ! Yang kita tak tau ?????

Dalam masa yang sama , MMI nak tegaskan tindakan sebegini sebenarnya adalah satu gerakan terancangan di mana modus operandinya lebih kepada kepentingan politik semata-mata.

Yang dicari bukan duit sebenarnya tetapi mereka sedang mencari publisiti politik untuk dipergunakan semula dengan menjaja keseluruh pelusuk negara kononnya mereka tetap menjadi pilihan rakyat dan keputusan mahkamah itu adalah keputusan yang tidak berlandaskan perundangan tetapi hasil sogokan politik UMNO dan Barisan Nasional.

Buktinya Rafizi mengaku bahawa beliau tidak menyesal dengan tindakannya mendedahkan kes disyaki gejala rasuah serta penyalahgunaan kuasa kepada umum walaupun berdepan risiko menjadi muflis.

“Kerja tidak berbayar untuk mendedahkan rasuah ini mendedahkan pula kami kepada pelbagai risiko seperti saman dan tindakan undang-undang,” kata Rafizi sedangkan keputusan mahkamah itu dibuat setelah meneliti ke semua bukti-bukti yang ada dan diadili mengikut peruntukan undang-undang negara.

Akhir kalam jangan lupa Guan Eng juga menggunakan modus operandi yang sama dalam isu sabitan kes rasuah dan salah guna kuasanya PUNGUT DERMA juga beb ... Baca artikel berkaitan kat sini http://mahamissa.blogspot.my/2016/07/derma-guan-eng-satu-penipuan-politik-dap.html

Nampak bukan bagaimana "game of diversion" digunakan untuk menghalalkan tindakan FITNAH yang dibuat oleh puak-puak lahanat ni !

Cita dia BANGANGlah kalau ada yang termakan dengan "game" si SOTONG ni !

MMI

No comments:

Post a comment

Labels