Followers

Tuesday, 27 March 2012

BUKTI Gerak Kerja Pemuda Di Iktiraf - Tahniah YB KJ !


Pertama sekali MMI nak ucapkan Tahniah kepada YB Khairy Jamaluddin di atas perlantikan sebagai pengerusi PUNB.Bagi MMI inilah bukti daripada kerajaan dibawah kepimpinan YAB Datuk Seri Najib Tun Razak selaku Perdana Menteri merangkap Presiden UMNO diatas segala gerak kerja pemuda selama ini.

Terima kasih juga kepada YAB Datuk Seri Najib Tun Razak kerana memberikan kepercayaan ini kepada Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

Bagi semua ahli Pergerakan Pemuda UMNO di seluruh Malaysia perlantikan ini memberikan satu pengiktirafan terhadap segala usaha dan gerak kerja pemuda selama ini yang sentiasa bekerja untuk parti dan kerajaan.

Perbadanan Usahawan Nasional Bhd (PUNB) hari ini mengumumkan pelantikan Khairy Jamaluddin sebagai pengerusinya yang baru berkuat kuasa 1 April.

Pelantikan itu dibuat oleh Yayasan Pelaburan Bumiputera dalam mesyuarat Lembaga Pemegang Amanah yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada 8 Mac tahun ini, kata PUNB dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Khairy, yang juga Ahli Parlimen Rembau, mempunyai pengalaman dalam sektor perbankan pelaburan dan sektor perkhidmatan awam.

Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia dan Pengerusi Pemuda Barisan Nasional itu mempunyai kelulusan Ijazah Sarjana Muda Falsafah, Politik dan Ekonomi dari University of Oxford pada 1997 dan memperolehi Ijazah Sarjana Perundangan dan Teori Politik dari University College London pada 1998.

Khairy akan menggantikan Tan Sri Abu Bakar Mohd Noor yang menamatkan perkhidmatannya pada 29 Februari tahun ini setelah berkhidmat sebagai Pengerusi di PUNB sejak 1998.

PUNB turut merakamkan setinggi penghargaan kepada Abu Bakar di atas segala jasa dan khidmat beliau semasa menerajui PUNB.

Yakin dan percaya dengan gerak kerja yang ikhlas untuk memperjuangkan Bangsa,Agama dan Negera hari ini pengiktirafan itu hadir dan pastinya ianya memberikan satu nafas baru bukan saja kepada YB KJ malah kepada seluruh pasukan Pemuda khususnya dalam persiapan menghadapi PRU Ke-13 nanti.

Saja letak gambar ni bagi juak-juak Pakatan Haprak geram sikit hehe

JOM PASTIKAN BN MENANG PRU13 !

MMI.

No comments:

Post a Comment

Labels