Followers

Friday, 27 September 2013

Insiden PANAS Isteri Mat Yo Mohon MAAF !! BAGUSLAH ...


Sebenarnya MMI malas nak ambik pusing tentang cita puak-puak yang rasa besar kepala ni , rasanya dah ramai pun yang tau tentang satu rakaman video yang kini tengah panas macam goreng pisang tu.Maklumlah cita-cita macam ni memang cepat panas ye tak ? 

Tetapi melihat kepada sambutan di luar dugaan sampai tahap box office ni MMI terfikir inilah sebenarnya mentaliti segelintir atau sebahagian rakyat Malaysia yang kadang kalanya terlupa setiap tindakan dan kata-kata kita itu mampu menggoncang dunia.

Namun MMI optimis perkara-perkara sebegini sebenarnya ada jalan penyelesainya dan terbaru di beritakan mulut yang tak ada pagar tu dah pun memohon maaf di atas perbuatannya.

"Dengan rasa rendah diri, saya minta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia atas tindakan saya sehingga menimbulkan kemarahan semua pihak.

“Saya percaya, kebenaran kes ini akan terbongkar. Tolong jangan hukum saya tanpa mengetahui apa yang berlaku,” kata Siti Aisya Adam, 24, isteri kepada pemain bola sepak negara, Norshahrul Idlan Talaha atau lebih dikenali dengan panggilan Mat Yo, ketika mengulas mengenai video dia bergaduh dengan pengawal keselamatan kini tersebar luas.

Ibu kepada seorang cahaya mata itu berkata, dia tidak tahu apa motif sebenar individu yang menyiarkan video berkenaan, sedangkan kejadian perselisihan faham berlaku pada 12 September lalu, namun video berkenaan baru tersebar sejak Selasa lalu.

“Saya tidak mengetahui mengenai penyebaran video ini sehingga dimaklumkan keluarga yang turut terkejut melihat insiden berkenaan. Apa motif individu itu menyiarkan video berkenaan. Adakah disebabkan suami saya pemain bola sepak negara?

Dua individu miliki video

“Ramai menyangka saya yang menyebarkan video berkenaan, namun di sini saya tegaskan, penyebaran video itu tiada kaitan langsung dengan saya. Apa yang saya boleh cakap, hanya dua orang yang memiliki video berkenaan, namun saya enggan dedahkan sebaliknya menyerahkan kepada pihak polis,” katanya dipetik Berita Harian, hari ini.

Siti Aisya yang tertekan susulan kejadian itu berkata, selepas tersebarnya video berkenaan, ramai yang marah dan mengeluarkan kata-kata kesat kepadanya, namun mereka tidak mengetahui apa sebenarnya berlaku.

“Malah, masyarakat menuduh tindakan saya memalukan suami. Saya bukan seorang biadap, kejadian ini berlaku apabila individu lain mencabar saya sehingga menimbulkan kemarahan.

“Jujur saya katakan, saya hormat orang tua kerana kehilangan bapa sejak berusia 12 tahun. Tatkala masyarakat mencemuh saya selepas melihat video berkenaan, saya tidak mampu mempertahankan diri sebaliknya hanya mampu berdoa supaya kebenaran sebenar akan timbul,” katanya sambil menangis.

Insiden kekecohan membabitkan isteri kepada pemain bola sepak negara dengan pengawal keselamatan di Subang Skypark, Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (LTSAAS) mula tersebar secara meluas sejak Selasa lalu.

Rakaman selama 54 saat itu turut menampakkan wajah Nor Shahrul atau lebih dikenali sebagai Mat Yo, yang menyaksikan perang mulut antara isterinya dengan pengawal keselamatan terbabit, Azman Md Nayan, 49.

Tak terlintas saman

Siti Aisya turut meminta masyarakat tidak mencemuh suaminya disebabkan insiden membabitkan dirinya, sebaliknya Nor Shahrul tiada kena mengena dalam kes terbabit.

Ditanya sama ada beliau bertindak menyaman pengawal keselamatan itu, Siti Aisya menjelaskan tidak pernah terlintas untuk bertindak sejauh itu, sebaliknya peguam dilantik selepas video berkenaan mula tersebar. ~Sinar Harian

Sebagai orang Islam rasanya cukuplah isu ini di perdebatkan , harapan MMI agar kedua-dua pihak yang bertelagah tu boleh duduk semeja dan sama-sama bermaaf-maafan.Percayalah kita hanya manusia biasa yang tidak sempurna dan kerana itu marilah kita bermuhasabah diri.

Tak rugi pun memohon maaf dan tak rugi pun memaafkan..

Cuma pesanan MMI lain kali Mat Yo sebagai suami yang ada di tempat kejadian tegurlah si isteri tu bukan apa kalau orang kata buruk , buruk bini kita juga.Jadi Mat Yo lepas ni steady sikit na !!

MMI

1 comment:

  1. Pompuan tu masih sial - itukah cara mohon maaf?

    ReplyDelete

Labels