Followers

Saturday, 2 August 2014

Pemandu Karpal Singh Kena LOKAP Duit Tak Ada Nak JAMIN , Kaum INDIA Tak Mau Tulong Ka ?


Pendendam dan bersikap bangsat itulah yang boleh MMI labelkan kepada keluarga singh yang satu ni sebab langsung tak ambil tau perihal si pemandu warga India ni yang dah lama berkhidmat kepada keluarga terbabit.

Apa punya jenih puak-puak ni ...

Bekas pemandu peribadi mendiang Karpal Singh yang merupakan pemandu dalam kemalangan maut membunuh Karpal Singh dan pembantu peribadinya, hari ini terpaksa hidup di dalam lokap selepas didakwa memandu secara cuai dan merbahaya.

Dan di sebalik jasa-jasanya kepada Karpal Singh selama Pengerusi DAP itu hidup, ahli-ahli keluarga Karpal Singh langsung tidak mempedulikannya.

C. Selvam tidak dapat mengadakan wang jaminan RM5,000 sepertimana yang telah ditetapkan oleh mahkamah. 

Anak ketiga Karpal, Ramkarpal Singh Deo yang turut berada di dalam kenderaan yang sama ketika kemalangan itu berlaku berkata, mereka tidak dapat membayar wang jaminan memandangkan mereka adalah saksi kejadian. 

"Saya telah disapina sebagai saksi pendakwa untuk perbicaraan ini, Jadi, kami tidak boleh terlibat dalam menjamin Selvam," katanya.

Ramkarpal, 38, telah dipilih sebagai Ahli Parlimen Bukit Gelugor pada 25 Mei selepas kerusi tersebut kosong ekoran kematian Karpal Singh pada 17 April. 

C.Selvam, seorang warganegara India, telah didakwa di Mahkamah Sesyen Kampar pada 9 Julai kerana memandu secara cuai dan merbahaya. Dia bagaimanapun, mengaku tidak bersalah.

Insiden yang meragut nyawa Karpal Singh berlaku di KM306.1 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Gua Tempurung di Kampar pada 17 April. 

Semenjak itu, C.Selvam telah direman dan dilokapkan. Kini, dia gagal pula menyediakan wang jaminan, sekaligus memanjangkan lagi tempohnya di dalam penjara sehingga tarikh perbicaraan. 

Agak aneh kerana keluarga peguam Karpal Singh langsung tidak dapat mencari jalan membantu mengeluarkan C.Selvam.

Atau sebenarnya mereka memang tidak peduli dengan untung nasibnya?

Bila dah jadi kes lagu ni warga India yang prihatin tak mau ka lancar kutipan kilat bagi membantu bangsa sendiri yang telah digetahkan oleh keluarga singh tu ? Kalau dalam isu Shahul Hamid bukan main lagi siap report polis semua , ni kes bangsa sendiri kenapa diam ?

Takkan sebab dia pemandu Karpal Singh kot ? Thayalan mana Thayalan ??

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels