Followers

Monday, 5 September 2016

Tun M Bukan Nak Berdamai Dengan Anwar !


Kecoh seketika apabila Tun Mahathir bertemu Anwar Ibrahim petang tadi !

Kedua-dua ahli politik ini tiba-tiba kelihatan begtu akrab sekali dan pertemuan tersebut telah menjadi berita paling panas sejak ianya disiarkan.

Apakah kehadiran Tun Mahathir itu menandakan pertelingkahan sesama mereka selama ini sudah selesai ?

Atau Tun Mahathir hadir untuk mencari damai dengan Anwar Ibrahim yang beliau sendiri nyahkan daripada kabinet akibat daripada seks songsang dan salah guna kuasa ?

Tun Mahathir dalam kenyataannya berkata  “I’m not making peace with him (Saya bukan mahu berdamai dengan beliau).”

Oooo habis tu ???

Dr. Mahathir memberitahu, kehadirannya ke mahkamah hari ini semata-mata untuk mengikuti kes saman Anwar yang memohon pengisytiharan bahawa Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) 2015 yang berkuat kuasa semalam sebagai tidak sah dan tidak berperlembagaan.

“Saya berminat dengan kes ini kerana membabitkan keselamatan negara. Perkara ini ada ditulis dalam blog saya,” katanya.

Ketika ditanya sama ada pertemuan kira-kira 20 minit di bilik saksi mahkamah turut membabitkan ‘kisah-kisah lama’, Dr. Mahathir hanya menjawab: “Tiada.”

Itu merupakan pertemuan empat mata kedua-dua individu terbabit selepas 18 tahun pemecatan Anwar sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Ketika ditanya sama ada beliau menyokong Anwar sebagai bakal Perdana Menteri sekiranya pembangkang mentadbir negara, Dr. Mahathir menjawab: “Itu terlalu awal.”

Well secara terang-terangannya tidak ada apa yang berlaku just a visit sebab Tun Mahathir begitu berminat dengan kes melibatkan Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) 2015.

Fuhh betul ka ?? Hahahaha agak-agaklah .... Cuba baca peranggan akhir kenyataan Tun Mahathir tu !

Hehe nanti MMI sambung tau !

MMI

No comments:

Post a comment

Labels