Followers

Saturday, 12 August 2017

1MDB Pembangkang Tak Keruan Gila Talak !


Sejak isu 1MDB dijadikan bahan fitnah untuk kempen politik puak-puak pembangkang , rasanya sudah ada wakil daripada kalangan mereka sendiri yang terlibat secara khusus dalam jawatankuasa PAC bagi menjalankan siasatan terhadap laporan audit 1MDB.

Suka juga untuk MMI perjelaskan sekali lagi bahawa hasil daripada siasatan jawatankuasa PAC itu maka semua tuduhan jahat yang jelas berbau fitnah terhadap Perdana Menteri Malaysia sudah pun diselesaikan dengan keputusan yang cukup jelas bahawa Perdana Menteri Malaysia , YAB Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak tidak melakukan sebarang kesalahan jenayah berhubung 1MDB seperti mana yang disebut oleh wakil daripada parti DAP.


Kalau tak silap MMI sejak dari itu tak pernah dengar sekalipun puak-puak DAP dan Pakatan Haprak atau mana-mana pemimpin mereka BERSUNGGUH-SUNGGUH mengatur apa sahaja pertemuan , perjumpaan , menjemput mana-mana pihak dari 1MDB untuk mendapatkan pencerahan secara serius sebaliknya lebih kepada hal-hal propa untuk kepentingan politik sahaja.

Correct me if im wrong gang ....

Malah yang MMI selalu jumpa adalah kata caci hina fitnah melampau-lampau kat atas pentas politik pembangkang lebih-lebih lagi bila si Mat Sabun yang berucap.

Tapi bila PAS baru-baru ni buat satu pertemuan dengan 1MDB , habis puak-puak Pakatan Haprak ni terkinja-kinja macam beruk kena belacan.

Sebelum tu bukan main , Tony Pua tak pernah bersetuju untuk berdebat bila tuduhannya terhadap 1MDB dicabar Arul Kanda untuk dijawab kemudian si sotong Rafizi manusia hipokrit hidup atas lendir fitnah tak pernah dan tak mahu langsung berdepan dengan CEO 1MDB termasuklah DAP mula menyisihkan Tang Seng Giaw bila Naib Pengerusi parti DAP itu dilihat menolak agenda politik Pakatan Haprak yang berusaha untuk menjatuhkan kerajaan pimpinan YAB Perdana Menteri.

Tanpa ada sebarang usaha untuk mendapatkan sendiri jawapan dari 1MDB , DAP tiba-tiba mengelupur kononnya pertemuan PAS dengan Arul Kanda itu dipenuhi dengan cerita hikayat rekayasa yang dipenuhi pembohongan demi pembohongan.

Seolah-olah para pimpinan PAS tak ada otak jauh sama sekali menepati ciri-ciri mereka yang punya akhlak dan keperibadian untuk membezakan antara benar dan bohong !

Guan Eng pula dah macam anjing menyalak bukit sedangkan dia sendiri pun tak pernah mengatur sebarang pertemuan seperti mana yang dilakukan oleh PAS.

Bila dah PAS berpuas hati dengan penjelasan 1MDB maka berbondong-bondonglah para macai Pakatan Haprak turut sama menyalak dan pertikai sana sini dan dah mula pasang strategi nak atur pertemuan dengan Arul Kanda sedang sebelum ni HAMPEH masing-masing BISU.

Kalau ada sekalipun bunyi-bunyi semacam tu ianya tidak disusuli dengan kesepakatan yang SERIUS dari kalangan macai-macai Pakatan Haprak sebab lebih terarah kepada gerakan menjatuhkan PM hahaha bangang !

Paling mencuit hati MMI apabila Guan Eng mula berlakon sangsi apakah PAS benar-benar faham soal ekonomi dan penjelasan yang diberikan oleh Arul Kanda.

Wooo apek ni ingat dia sorang ja kot pandai ekonomi , Guan Eng memang pandai ekonomi tapi dia pandai pusing hutang dengan ambil kesempatan terhadap budi Kerajaan Persekutuan yang bantu "structure" balik hutang-hutang kerajaan negeri DAP.

Oleh kerana BAGHAL nya si Guan Eng ni , maka PAS menjawab dan jawapan ni paling "WIN" !!

Tuan Ibrahim Tuan Man berkata presiden dan CEO 1MDB itu bersedia berjumpa dengan PAS mungkin kerana parti itu mengamalkan budaya politik matang dan sejahtera.

"Barangkali Arul bersedia berjumpa dengan PAS mungkin kerana PAS mengamalkan budaya politik matang dan sejahtera dan bukannya politik “fitnah dulu, bayar kemudian."

Ambik hang .. MMI rasa elok Guan Eng selesai isu salah guna kuasa dan rasuah dulu kot ... 

Jangan lupa letak jawatan Guan Eng ! Minta si Phee Boon Poh tu ikut letak sama na !!!

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels