Followers

Sunday, 29 October 2017

Kerajaan DAP Di Ibaratkan Sebagai PKU Di Pulau Pinang


Dr Tan Chuan Hong dari MCA Pulau Pinang hari ini menghadiahkan kerusi roda kepada kerajaan DAP Pulau Pinang sebagai simbolik kepada kelemahan pentadbiran kerajaan negeri di bawah Lim Guan Eng selaku Ketua Menteri.

Setiausaha Organisasi MCA Negeri Pulau Pinang itu mengkritik kerajaan DAP Pulau Pinang sebagai  gagal dalam isu pemansuhan tol di Sungai Nyior serta gagal dalam mengendalikan isu terowong bawah laut malah pembayaran sebanyak RM305 juta kepada pemaju sebelum mendapat laporan "feasibility study" benar-benar menimbulkan keraguan. 

Tindakan sedemikian menyebabkan timbul tanda tanya daripada rakyat apakah wujud “agenda tersembunyi” selain daripada cakap tak serupa bikin yang dilihat sebagai satu penyakit.

Oleh itu, MCA Negeri Pulau Pinang dengan rela hatinya menghadiahkan “kerusi roda”, dan bersedia untuk menghantar pimpinan kerajaan negeri DAP Pulau Pinang ke hospital untuk mendapatkan  rawatan agar penyakit mereka dapat disembuhkan. Selebihnya di pautan berikut ;


Hahahahaha memang MMI rasa sesuai sangat tindakan MCA hadiahkan kerusi roda ni pada kerajaan DAP Pulau Pinang, cukup sesuai sebab banyak sangat menipunya selain suka berdolak dalih.

Bila bercakap bukan main semuanya hebat belaka tapi bila bab kerja buat hampeh !

Cukup sesuai gelaran tu Kerajaan DAP Pulau Pinang ni ditadbir oleh Parti Kurang Upaya (PKU)

So golongan OKU jangan terasa hati sebab walaupun ampa OKU kerja dan semangat ampa jauh lebih baik daripada puak-puak PKU di Pulau Pinang.

Guan Eng bila nak letak jawatan ?

MMI

No comments:

Post a comment

Labels