Followers

Friday, 17 January 2014

Sebelum Ni Nak Guna Kalimah Allah , Sekarang Siap SEBAR Lagi Apa Cita ???


Bukan main kalut nak guna kalimah Allah sampaikan sanggup turun naik mahkamah , itulah sikap sesetengah puak-puak paderi kristian di Malaysia dah semacam bukan orang dah MMI tengok.Bukan apa kalau orang agama dia tak buat kerja-kerja macam ni , apatah lagi langsung tak tunjuk teladan dekat pengikut sendiri , ada ka pi percaya dekat tuhan orang lain sedangkan tuhan sendiri pun dok ada !!

Macam yang MMI katalah kalau dah percaya sangat kenapa tak ajak semua pengikut masuk Islam ??

Hampeh kepala otak nak buat onar sebenarnya bukannya elok sangat niat tu....

Insiden terbaru pula kerja-kerja penyebaran agama kristian begitu rancak di lakukan , apa hal ni ?

Selama ini BELUM lagi kejadian sebegini berlaku dikawasan Telok Datok. Seolah-olah mereka sengaja mencabar penduduk di sini. Atas dasar apa mereka lakukan perkara sedemikian rupa?

Pihak kami telah dimaklumkan bahawa terdapat hampir 20 orang telah memasuki kawasan perumahan kami. Berpakaian kemas dan berjalan kaki menuju ke beberapa destinasi sekitar kawasan. Mereka bergerak dalam 4-5 kumpulan.


Bertindak di atas laporan yang diterima, pasukan kami telah berjaya menahan serta menyoal sebahagian daripada anggota kumpulan. Mereka mendakwa kehadiran mereka ke kawasan ini adalah untuk mengedarkan risalah Bibble kepada penduduk bulan Islam.  

Pabila diminta untuk memperkenalkan diri,mereka agak keberatan untuk berbuat demikian.

Sebagai langkah berjaga-jaga pihak kami telah mengekori mereka hingga mereka rasa agak kurang selesa dengan kehadiran kami barulah mereka bereadar dengan menaiki 5 buah kereta.

Tak sampai beberapa jam,kami dikejutkan dengan berita bahawa banner yang menyatakan sokongan terhadap JAIS telah dirampas oleh penguatkuasa Majlis.Ermmm,kami tak salahkan penguatkuasa kerana mereka jalankan tugas,tapi kami salahkan yang memberi arahan, takut dengan DAPig berbanding ALLAH.Tindakan pihak majlis itu dilakukan sebelum kehadiran Adun Teluk Datuk ke Kuil di Taman Seri.pemudatelokdatok.blogspot.com 

Persoalan mudah sekarang ni adalah kenapa perlu turun ke rumah-rumah ? Kenapa tidak edarkan sahaja kitab bible tu sewaktu upacara sembahyang di gereja ?

Jawabnya pun mudah , puak-puak tu bukan pi gereja pun !! Sebab tu nak kena hantar pi rumah...

MARAH MMI ??

Kalau bukan sebab tu maksud lainnya adalah mereka sedang menyebarkan agama kristian di bumi Malaysia !!

Salahkan ??

MMI

1 comment:

  1. Unit anal Pas xnak escort 'pendakwah' ni ke?

    ReplyDelete

Labels