Followers

Tuesday, 1 July 2014

Sorry Bro They Want You Out !!


Pertamanya MMI nak Rafizi tahu bahawa bukan MMI yang mahu Rafizi keluar dari PKR sebab MMI bukan ahli PKR.Keduanya sememangnya MMI menanti-nanti masa dan ketika sebegini memandangkan dah lama MMI perhatikan Rafizi , beliau bukanlah seorang pemimpin yang baik kerana sering kali menjadikan sumber yang tidak lengkap sebagai bahan untuk mempopularkan diri sama ada dalam parti mahupun dalam Dewan Rakyat.

Tak perlu MMI cerita berapa kali dah Pengarah Stategik PKR ni kantoi dan di kantoikan.

Kini segalanya semacam sudah tertulis , Rafizi harus segera meninggalkan parti PKR kerana ahli-ahli PKR di peringkat akar umbi sendiri yang bersuara !

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli digesa supaya meletakkan jawatan kerana beberapa tindakannya didakwa membawa kepincangan kepada perpaduan ahli di dalam parti itu.

Bekas Ketua Penerangan PKR Kedah, Ishak Man berkata, Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) perlu membuat keputusan mengenai perkara itu kerana jika Rafizi tidak meletakkan jawatannya PKR mungkin akan hilang kepercayaan daripada ahli dan rakyat.

Ishak mendakwa, Rafizi adalah arkitek kepada malapetaka yg dihadapi oleh PKR sekarang dan beliau juga didakwa menjadi penyebab kepada kemelut di dalam parti itu.

"Rafizi kena ambil tanggungjawab ini sebab beliau gagal dalam beberapa tindakannya dan kita tidak mahu lihat beliau terus gagal jadi kena letak jawatan.

"MPT perlu buat keputusan sama ada melantik Pengarah Strategi parti yang baharu atau melucutkan jawatan Rafizi jika beliau tidak mahu meletakkan jawatan," katanya.

Ishak mendakwa, PRK DUN Kajang juga sebenarnya dirancang oleh Rafizi selaku Pengarah Strategi PKR.

"Kemelut politik dalaman PKR terus menjadi ketara apabila ADUN Kajang, Lee Chin Cheh mengisytiharkan letak jawatan untuk memberi laluan kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding di Kajang.

"PRK Kajang merupakan satu tindakan provokasi terhadap Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk bertanding Timbalan Presiden.

"PRK Kajang juga merupakan satu platform politik mendorong Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail untuk pertahankan jawatan Presiden dan PRK Kajang juga sebenarnya merupakan pisau yang akan menikam politik Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali," dakwanya lagi. 

INGAT !! Desakan ini daripada mereka yang pernah dan masih mengikuti perkembangan parti PKR...Percayalah PKR semakin terdesak !!

MMI

2 comments:

  1. Hahahaha....PONDAN ni lagi!

    ReplyDelete
  2. Pondan ni dah tak relevant....

    ReplyDelete

Labels