Followers

Tuesday, 30 September 2014

ALVIN Di Buru Hingga Ke Lubang Cacing , Cari & Bawa Balik LAHANAT Ni !!!!


"Kita akan cari dia hingga ke lubang cacing sekalipun."

Itu tegas Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar ketika diminta mengulas mengenai tindakan yang sedang dilakukan pihak polis terhadap penulis blog kontroversi, Alvin Tan yang semakin biadab memuat naik status dan gambar di laman sosial Facebook miliknya yang dilihat cuba memalukan beberapa pemimpin negara.

Menurut Khalid, kenyataan berbaur menghina serta mencabar pihak berkuasa itu adalah suatu perbuatan yang tidak boleh dimaafkan.

"Dia (Alvin) ingat dia boleh lari. Bagaimanapun, setiap negara ada peraturan dan kita akan cari dia hingga ke lubang cacing," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Alvin atau nama sebenarnya Tan Jye Yee yang kini berada di Los Angeles, California berdasarkan lokasi terkini yang dikemas kini di laman Facebooknya menghilangkan diri selepas Mahkamah Sesyen membenarkan penyerahan sementara pasportnya atas alasan ingin pergi ke Singapura bagi tujuan penggambaran sebuah dokumentari.

Pada bulan lepas, sebahagian wang jaminannya turut dilucutkan berhubung tuduhan mempersendakan umat Islam dan bulan Ramadan bersama pasangannya Vivian Lee.

Dia turut menghadapi pertuduhan mengikut Subseksyen 5 (1) Akta Penapisan Filem 2002 iaitu mempamerkan gambar-gambar yang didapati lucah di laman blognya di http://alviviswingers.tumblr.com/ tahun lepas.

Tidak habis di situ, Alvin turut bertindak biadab dengan mengubah suai gambar hidung beberapa pemimpin negara dan Khalid sendiri dengan hidung seekor khinzir serta menuduhnya menyalahgunakan kuasa sebagai seorang pemimpin.

Menurut khalid. siasatan terhadap kes tersebut telah dimulakan dan beliau turut memberi amaran keras kepada mereka yang menyalahgunakan media sosial untuk mengaibkan para pemimpin.

"Tiada maaf lagi kepada sesiapa yang menggunakan rangkaian media bagi menghina dan menghasut," katanya.utusanonline

MMI dah cakap awal-awal lagi dan rasanya jutaan rakyat kat luar sana pun sependapat supaya pihak berkuasa jangan sesekali memberikan ruang kepada puak-puak semacam ni.Tengoklah apa berlaku apabila kita terlalu berlembut ?

Siap lari keluar negeri lagi !! Apa jadi pun MMI nak lihat si celaka ni diheret balik ke bumi Malaysia dan penjarakan beliau seumur hidup !! Kita harus simpan lahanat semacam ni supaya boleh dijadikan iktibar kepada yang lain.Tapi jangan BEBASkan simpan BARUA ni dalam penjara SEUMUR HIDUP !!!

Jangan bercakap sahaja nak cari sampai ke lubang cacing kalau tindakan kita selepas itu sekadar mengenakan denda !! TAK GUNA BRO !!!

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels