Followers

Monday, 2 April 2018

Azmin Membisu Cabaran Pemuda UMNO Debat Isu Perumahan


Nampaknya ada lagi sorang pemimpin puak Pakatan Haprak yang menikus apabila dicabar berdebat !

MMI agak mushkil sikit memandangkan debat-debat ni dahulunya adalah permainan politik pembangkang, pantang ada isu sikit jer pun dah mulalah pukul gendang ajak berdebat tetapi rekod mencatatkan cabaran debat ini akan disambut oleh pemimpin BN tak kiralah dari UMNO atau parti-parti komponen.

Sekarang ni makin hampir dengan PRU14, pemimpin pembangkang nampaknya semakin menikus dan mereka banyak bercakap di pentas mereka sendiri.

Pelawaan dan cabaran debat langsung tidak disambut malah berdiam diri menikus macam takut sangat kucing walhal isu yang diajak debat tu melibatkan dasar pentadbiran kerajaan negeri pimpinan pembangkang sendiri.

Kalau sebelum ini Guan Eng dengan Kit Siang yang menikus BACA SINI kini giliran Azmin Ali pula !

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mengelak daripada menjawab sama ada menerima pelawaan Pergerakan Pemuda UMNO untuk berdebat mengenai isu perumahan negeri ini.

“Kita alu-alukan amalan debat, ianya satu amalan yang sihat. Tapi, kalau debat itu hanya menzahirkan emosi menjelang pilihan raya, ia tidak akan bawa kita ke mana-mana,” kata Azmin.

Ditanya lagi sama ada menerima pelawaan debat itu, Mohamed Azmin bagaimanapun enggan menyatakan persetujuannya mengenai perkara tersebut.

Sebaliknya, beliau mempertikaikan cabaran berkenaan selain membayangkan pelawaan Pergerakan Pemuda UMNO itu seolah-olah tidak setaraf dengan kedudukannya.

“Bukan soal kita terima atau tidak (debat). Kita kena lihat siapa yang buat dan tawaran debat itu juga,” jelasnya.

Semalam, Pergerakan Pemuda UMNO mencabar Mohamed Azmin berdebat mengenai isu perumahan rakyat yang gagal diselesaikan di Selangor ketika ini.

Cabaran itu dibangkitkan Pengerusi Biro Hal Ehwal Bandar Dan Perumahan (HELP) pergerakan itu, Datuk Nazir Hussin Aktar Hussin ekoran tindakan kerajaan Selangor membatalkan sembilan projek Skim Rumah SelangorKu membabitkan lebih 2,000 unit rumah mampu milik yang sepatutnya dinikmati rakyat di negeri ini.

Nampak tak ? modus operandi yang sama alasan kononnya tak setaraf bla bla tu semua hanyalah alasan bodoh yang memperlihatkan bagaimana kumpulan ini pada hari ini benar-benar TAKUT dan BIMBANG dengan kerja buat mereka sendiri.

Mereka pastinya sedar kesilapan dan kegagalan yang telah dilakukan dan realitinya isu yang dibangkitkan itu tidak mapu dijawab oleh mereka sendiri.

Malah mereka tahu menyahut cabaran debat itu bermakna lebih banyak pendedahan akan berlaku seterusnya rakyat akan melihat bagaimana GAGALnya pentadbiran PEMBANGKANG di Pulau Pinang dan Selangor.

So apa yang mereka lakukan ?

Berdiam diri dan berlagak HERO dalam Dewan Rakyat !

Pegirahhhh ....

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels