Followers

Tuesday, 1 October 2013

Penyelewengan BESAR Dalam CEC DAP !!


Sun Tzu quoted, “For to win one hundred victories in one hundred battles is not the acme of skill. To subdue the enemy without fighting is the acme of skill”. This is so true. A dictator never invents their own opportunities. Stand up and make your choices as one of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors.

Dalam bab ini , saya akan terus menulis tentang pembohongan dan penipuan selepas mereka membuat pengumuman mengenai hasil mesyuarat itu.

Di samping itu untuk membuat pengumuman mengenai kesilapan komputer mengira, kemenangan Zairil dan jatuh Vincent Wu, dalam sidang akhbar yang sama pada 4. Januari 2013, Tony Pua juga mengumumkan bahawa mesyuarat pertama CEC pada 16 . September 2012 adalah sah. Dalam politik, tiada apa yang berlaku secara tidak sengaja. Jika ia berlaku , anda boleh bertaruh ia telah dirancang dengan cara itu.

Ini adalah apa yang saya maksudkan dengan Tony Pua yang mengundang bencana besar dan akan membawa kepada kemusnahan DAP. Tindakan yang sama seperti virus HIV yang disuntik ke dalam badan (DAP) dan badan (DAP ) kini terperangkap dengan penyakit AIDS dan pada bila-bila masa tidak lama lagi akan mati. Pemikiran dialektik adalah suatu percubaan untuk memecahkan melalui paksaan logik dengan cara sendiri.

Mesyuarat CEC pertama kali diadakan pada 16 . Disember 2012 telah dihadiri oleh Vincent Wu. Dalam pertemuan itu , ahli-ahli mesyuarat CEC membuat keputusan untuk melantik Pengerusi Kebangsaan , Setiausaha Agung , Pengerusi Disiplin dan kedudukan lain.

Dengan Vincent Wu digugurkan dari senarai, mesyuarat CEC pertama adalah haram kerana Vincent Wu juga terlibat dalam membuat keputusan semasa mesyuarat. Apabila mesyuarat ini adalah tidak sah , maka pelantikan pemimpin tertinggi parti juga tidak sah. Sehingga kini Lim Guan Eng kedudukan sebagai Ketua Setiausaha adalah tidak sah. Apabila Lim Guan Eng kedudukan tidak sah, ini adalah apa yang saya maksudkan dengan ia akan membawa kepada kemusnahan DAP. Apabila ia adalah jelas bahawa matlamat tidak boleh dicapai, tidak menyesuaikan matlamat , mereka harus menyesuaikan langkah-langkah tindakan .

Seramai 40 orang ahli DAP yang kehilangan kesabaran mereka dengan pembohongan kepada pembohongan dan penipuan yang dilakukan oleh Lim Guan Eng , Tony Pua dan Anthony Loke telah bertindak untuk membuat aduan rasmi kepada Pendaftar Pertubuhan Malaysia (ROS) pada 14 . Januari 2013. Aduan yang dibuat berkenaan dengan tindakan DAP gagal memberi masa yang mencukupi kepada notis untuk mesyuarat selaras dengan perlembagaan , perwakilan haram dan peristiwa untuk memanipulasi undi. Apabila ditulis dalam bahasa Cina , perkataan " krisis" adalah terdiri daripada dua watak. Satu mewakili bahaya dan lain-lain merupakan peluang.

Berdasarkan 1966 Organisasi, semua pertubuhan yang berdaftar dikehendaki mengemukakan laporan tahunan mereka kepada ROS dalam tempoh 60 hari selepas mesyuarat tahunan. Apabila 40 ahli DAP membuat aduan kepada ROS pada 14 . Januari 2013, DAP masih belum mengemukakan laporan itu kepada ROS.

DAP akhirnya menghantar laporan mereka kepada ROS seminggu sebelum 60 hari diberikan masa yang tamat pada 8 . Februari 2013. Laporan yang dikemukakan adalah tidak lengkap dan tidak disertakan dengan minit mesyuarat CEC pertama yang dihadiri oleh Vincent Wu. Jika dalam mesyuarat itu, Vincent Wu telah terlibat secara langsung dalam memilih pucuk pimpinan parti itu, termasuk memilih Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung.

Di mana ketelusan dan integriti yang sentiasa dilaungkan oleh Dinasti Lim selama ini semasa kuasa memerintah di DAP apabila mereka mengemukakan laporan palsu kepada ROS ? Demokrasi tidak boleh berjaya melainkan orang-orang yang menyatakan pilihan mereka bersedia untuk memilih dengan bijak. Watak adalah lebih tinggi daripada akal. Jiwa besar akan menjadi kuat untuk hidup dan juga untuk berfikir.

Mengapa mereka bertindak cara itu dan apa yang Lim Guan Eng cuba lakukan? Saya akan terangkan pada bab seterusnya.sumber

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels