Followers

Friday, 24 October 2014

Betul Ker Dyana Bikin Dahlia PANAZZZ ?!!


Berita selanjutnya merupakan rentetan daripada penyebaran gambar hubungan intim yang dikatakan mirip 2 orang DAP yang telah mengheret mereka dalam isu keruntuhan moral.

Dalam perkembangan terbaru, maklumat mendedahkan bahawa orang yang memuatnaikkan gambar-gambar tersebut adalah isteri Zairil Christopher Lim sendiri, Dahlia. Dahlia dikatakan telah lama mengesyaki Zairil Christopher Lim curang dan main kayu tiga dengan Dyana Sofya. Gangguan daripada Dahlia, menyebabkan Lim Guan Eng meminta jasa baik bapanya, Lim Kit Siang untuk menjauhkan Dyana Sofya daripada Zairil Christopher Lim.

Gambar-gambar tersebut sebenarnya dirakamkan dalam satu majlis di sebuah hotel di Pulau Pinang dan kedua-duanya dalam keadaan MABUK ARAK. Gambar-gambar tersebut sebenarnya dirakamkan oleh kawan-kawan mereka, tetapi kemudian diserahkan kepada Dahlia.


Dahlia yang sakit hati, kemudiannya memuatnaikkan gambar-gambar tersebut dengan membuat 'TAG' kepada Dyana Sofya dan Dyana So. Zairil Christopher Lim yang kemudiannya mendapat tahu gambar-gambarnya bersama Dyana Sofya telah dimuatnaik ke akaun peribadinya lima minit kemudian, telah bertindak memadamkan gambar-gambar tersebut dengan harapan tiada sesiapa yang dapat melihat dan mengesannya.

Tetapi telah terlambat apabila ramai 'kawan-kawannya' yang telah melihat gambar-gambar tersebut.

Setelah kecoh, Lim Guan Eng segera bertindak 'untuk membetulkan keadaan'. Dahlia dilaporkan telah dipujuk untuk bercuti ke luar negara bagi menenangkan perasaan sekaligus meredakan ketegangan selain mengelak daripada dikesan dan dihubungi oleh penggiat media sekaligus mendedahkan lebih banyak kisah di sebalik gambar-gambar tersebut.

Justeru tidak hairanlah mengapa ikrar Zairil Christopher Lim bahawa dia akan mengambil tindakan undang-undang terhadap orang yang menyebarkan gambar-gambar intimnya bersama-sama Dyana Sofya, hanya tinggal ikrar dan gertakan. Sedangkan pada masa yang sama, tiada keberanian yang ditunjukkan untuk mengotakan ikrar dan gertakannya itu.sumber 

MMI rasa dalam keadaan ini Dyana Sofya lah yang harus segera membuat laporan polis supaya pihak berwajib melakukan siasatan dengan terperinci untuk mengetahui bagaimana gambar tersebut boleh tersebar ! 

Siapakah yang mula-mula menyebarkan gambar tersebut ?

Adakah benar kisah diatas dan Dyana harus sedar bahawa ini melibatkan soal maruah dirinya yang masih bujang.Jika Dyana kisahkan dengan adat dan budaya melayu selain daripada pegangan agama Islam , MMI sarankan segera buat laporan Polis supaya pihak yang terlibat dapat dibawa ke muka pengadilan.

Seterusnya semua pihak dapat mengetahui cerita sebenar dan membersihkan diri Dyana !!

Come on Dyana , You can do it !!!

MMI

2 comments:

  1. Salam..

    Seronok jadi Zaril..dua2 pun dapat..

    Note: Blog tuan sudah kami pautkan di www.infoanda.net

    ReplyDelete
  2. Macai pakatan yang dok heboh pasal fotoshop dah keras jari. Tak berani nak komen. Kah kah kah

    ReplyDelete

Labels