Followers

Thursday, 16 May 2013

Air Asia X ~ Wanita UMNO Desak Rafidah JAWAB !!


Isu Azran Melayu bongkak dalam Air Asia X kini mendapat perhatian daripada Pergerakan Wanita UMNO Malaysia apabila satu kenyataan rasmi telah pun di keluarkan.Berikut kenyataan rasmi tersebut...

Saya mewakili Pergerakan Wanita UMNO Malaysia hari ini ingin melontarkan pertanyaan kepada YBhg Tan Sri Rafidah Aziz selaku Pengerusi Lembaga Pengarah Airasia X di atas kenyataan oleh Ketua Pengarah Eksekutif beliau dari Airasia X, Azran Omar-Rani terhadap Utusan Malaysia dan tindakan menarik balik iklan di dalam akhbar tersebut.

Saya yakin Tan Sri Rafidah Aziz yang telah menerajui kepimpinan Wanita UMNO selama 22 tahun dan berusia 66 tahun semasa meninggalkan pucuk pimpinan Wanita UMNO Malaysia, cukup matang untuk menjelaskan isu ini berdasarkan perjuangan Wanita Melayu yang turut didukung oleh beliau semasa memimpin Wanita UMNO. Malah, saya harap beliau memahami perjuangan Utusan Malaysia sebagai satu-satunya lidah rasmi orang Melayu.
Beliau seharusnya tampil kehadapan untuk memberikan pandangan, pendirian dan pendapat beliau untuk menyelesaikan isu ini, bukan terus berdiam diri walaupun beberapa desakan telah dikemukakan oleh badan-badan NGO Melayu dan beberapa pihak yang lain.

Wanita UMNO amat kecewa dan meminta Tan Sri Rafidah sebagai Pengerusi yang bertanggungjawab untuk Airasia X memberikan penjelasan secepat mungkin kerana terlalu ramai orang Melayu berasa amat tersinggung dengan pandangan yang tidak bertanggungjawab oleh Azran Osman-Rani.

SHAHRIZAT ABDUL JALIL

Komen MMI , tolong jawablah sebelum ni bukan main kan..semua pihak nak tahu sekarang..Macam biasa selagi si Azran tu ada Air Asia kita BOIKOT !!!

MMI.

2 comments:

  1. Jawab Tan Sri....

    ReplyDelete
  2. http://www.financetwitter.com/2012/02/if-rafidah-was-ap-queen-shahrizat-is-condo-queen.html

    Condo Queen revenges the AP Queen

    ReplyDelete

Labels