Followers

Sunday, 14 July 2013

Pulau Pinang Sedang Di CINAKAN !!!


Rasanya ramai yang dah tahu tentang apa yang sedang berlaku dan di lakukan oleh DAP di Pulau Pinang.Ada usaha sejak 2008 yang lalu untuk memberikan tekanan kepada bangsa Melayu melalui badan dan agensi kerajaan negeri dengan matlamat untuk menjadikan Pulau Pinang sebagai pulau bebas Melayu.

Jangan sesiapa cuba menafikan kenyataan tersebut kerana apa saja yang berlaku , rakyat Pulau Pinang tahu ianya satu penindasan terhadap orang Melayu sedangkan kaum Cina adalah sebaliknya.

Tak perlu MMI ulas satu persatu kerana ramai di luar sana sedia maklum tentang isu perobohan gerai,tanah,pembangunan dan lain-lainnya yang melibatkan banyak pihak sebelum ini.

Terkini setelah rejim DAPigs berjaya mengekalkan kuasanya bagi kali kedua di Pulau Pinang , sudah ada usaha yang jauh lebih berani malah ianya di lakukan secara terang-terangan untuk menjadikan Pulau Mutiara ini sebagai pulau milik kaum Cina.

Dalam bahasa kasarnya Pulau Pinang sedang di Cinakan !!

Pelancaran mascot UBAH Burung Enggang setinggi 7 meter di Promenade Sungai Pinang pagi semalam menggambarkan keangkuhan dan penghinaan terhadap orang yang tidak menyokong mereka.

DAPigs dengan angkuh telah membelanjakan RM60 ribu semata-mata untuk menyediakan maskot burung ubah ini.


Persoalannya untuk apa kerajaan negeri menyediakan maskot sebegini besar dan mahal jika ianya semata-mata mahu di lepaskan kelaut ? Jawapannya mudah ....


Ianya merupakan idea yang di "copy paste" dari itik getah kuning yang mahsyur di Hong Kong. Jika melihat kepada kedua-dua maskot ini jelas ianya mempunyai persamaan.

Persamaannya adalah kedua-duanya bertujuan untuk mendapatkan perhatian orang ramai.

Namun ada sesuatu yang perlu kita tahu iaitu itik kuning adalah maskot bagi menarik tumpuan dunia untuk melawat Hong Kong namun di Pulau Pinang ianya jauh berbeza kerana yang di lepaskan itu adalah maskot parti DAP.

Senang cita ianya merupakan usaha berterusan rejim DAPigs untuk terus menCINAkan Pulau Pinang !!

Baca juga di SINI 

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels