Followers

Friday, 2 September 2016

Misteri Di Sebalik Tindakan SPRM Terhadap Bapa Adun Sg. Pinang !!


Ekoran daripada pendedahan video melibatkan bapa kepada Adun Sungai Pinang yang dilaporkan terlibat dalam urusan beransur rasuah , pihak SPRM hari ini dilaporan telah bertindak dengan menahan individu terbabit untuk mendapatkan keterangan.


Sebelum itu menurut satu laporan yang disiarkan oleh FMT , Naib Presiden 1 Gerakan Pulau Pinang I Oh Tong Keong berkata video itu, yang didedahkan di laman web Facebook Penang Kini – menunjukkan seorang lelaki dipercayai individu bernama Lim Keat Seong, bapa Adun Sungai Pinang, Lim Siew Khim sedang “berkelahi” berhubung bayaran “rasuah” itu.

Tong Keong berkata berdasarkan analisis terhadap video itu, Keat Seong didakwa mengutip bayaran untuk unit perumahan itu, tetapi gagal menunaikan janjinya.

“Mereka (pelanggan Keat Seong) diminta membayar RM260 untuk borang dan kemudian “Agent Lim” atau “Uncle Lim” akan mengesahkan mereka akan dapat unit mampu milik itu.

“Namun, berdasarkan video itu, nampaknya pelanggan Uncle Lim meminta semua wang mereka dikembalikan, kerana janji mendapat rumah mampu milik itu tidak ditepati,” katanya pada sidang media di ibu pejabat Gerakan baru-baru ini. sumber

Sementara itu Adun DAP Sungai Pinang , Lim Siew Khim dalam satu sidang medianya berkata  “Bapa saya tidak mempunyai kuasa untuk mempengaruhi keputusan Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Begitu juga dengan saya.” 

Sebaliknya menasihatkan mangsa supaya membuat laporan polis !

“Saya menasihatkan mangsa supaya membuat laporan polis jika ada sebarang percubaan untuk memperolehi wang bagi membantu mereka mendapat perumahan kerajaan, dan saya menggesa polis agar menyiasat perkara ini."

MISTERI !!

Walaupun Lim Siew Khim mahu pihak yang terlibat membuat laporan polis , parti cauvinis DAP memutuskan untuk tidak menjalankan siasatan dalaman terhadap Adun Sungai Pinang tersebut.Alasannya perkara ini tidak melibatkan Siew Khim !

Pengerusi DAP Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berkata , tiada keperluan untuk membuka siasatan terhadapnya dan DAP tidak akan membuat sebarang siasatan dalaman yang tidak melibatkan ahli parti.

"Perkara ini menjadi isu (kerana) kebetulan orang yang terlibat ini merupakan ayah kepada seorang ADUN namun saya diberitahu ayah Siew Khim bukan seorang ahli DAP,"

Baik punya "defend" kan ? Hanya kerana beliau bukan ahli DAP ????

Soalnya sejauh mana Pengerusi DAP P.Pinang itu benar-benar yakin bahawa Siew Khim sememangnya tidak terlibat ?

Dan adakah pimpinan-pimpinan DAP ini terlalu dungu dan bodoh memandangkan langsung tidak timbul syak bahawa ada sesuatu yang sedang berlaku dalam pentadbiran kerajaan negeri memandangkan urusan pembelian unit-unit perumahan adalah dibawah kerajaan negeri ?

Jika Siew Khim tidak terlibat , siapakah yang terlibat ?

Apakah DAP langsung tidak mahu tahu menahu dengan siapa agaknya si bapa Adun Sungai Pinang ini berurusan ?

Hello ????????

Misterikan ???

Selalunya bila ada unsur-unsur misteri ni pasti akan ada sesuatu yang tersembunyi !!!!

Syabas kepada SPRM kerana bertindak , semoga mereka yang terlibat dapat dihadapkan ke muka pengadilan !!!

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels