Followers

Wednesday, 5 October 2016

JANGAN BACA KALAU TAK SUKA !!!


MMI dah bagitau awal-awal jangan baca kalau tak suka dengan apa sahaja yang dibuat oleh kerajaan Barisan Nasional di Malaysia dan bagi mereka-mereka yang sampai ke hari ini masih lagi terbuku dalam hati tu membenci kepimpinan negara YAB Datuk Seri Mohd Najib pastinya akan menyumpah-nyumpah kalau terus membaca.

Masih baca lagi ! Sekali lagi MMI ingatkan mencarut dan menyumpah itu adalah perkara yang tidak baik apatah lagi mempercayai sesuatu perkara karut marut yang langsung tidak punya asas dan hujung pangkalnya hanya akan mendatangkan dosa semata-mata.

Mahu teruskan ? Ok belajarlah untuk menerima hakikat bahawa dalam semua perkara yang dilakukan oleh tiap manusia di muka bumi ini pastinya tidak akan dapat lari daripada melakukan kesilapan.Dan daripada kesilapan dan kelemahan inilah kita sewajarnya bangkit melakukan yang terbaik apatah lagi apabila kita menerima amanah dan tanggungjawab sebagai pemimpin.

Dalam banyak-banyak pemimpin politik di Malaysia yang sering kali diburukkan , MMI yakin bahawa kepimpinan Najib adalah yang terbaik dari kalangan semua pemimpin yang ada pada hari ini.Sebagai peneraju parti dan kerajaan Malaysia , beliau terus melaksanakan tanggungjawabnya untuk memastikan Malaysia terus bersaing di persada dunia.

Bukan sesuatu yang mudah memandangkan keadaan pola ekonomi dunia yang tidak menentu melibatkan seluruh dunia , maka Malaysia wajib berusaha walaupun berdepan dengan pelbagai rintangan khususnya daripada mereka-mereka yang lebih banyak merungut dan mencari salah orang lain.

Yang pasti berita seterusnya ini bukanlah makanan puak-puak pembangkang memandangkan ia berkisarkan kepada kedudukan negara Malaysia dari sudut ekonomi.
Pertumbuhan ekonomi Malaysia dijangka melantun semula pada 2017 dan 2018 susulan pemulihan harga minyak dan barangan eksport, kata Ketua Ekonomi bagi Asia Timur dan Pasifik Sudhir Shetty.
Pertumbuhan ekonomi Malaysia dijangkakan perlahan kepada 4.2 peratus pada 2016 daripada 5.0 peratus pada tahun lepas, dengan minyak dan eksport perkilangan terjejas disebabkan permintaan global yang lemah, kata Shetty.
“Kami sudah melihat trend pemulihan ketika ini,” katanya kepada media Malaysia melalui persidangan video dari Washington DC di sini hari ini.
Secara keseluruhannya, pertumbuhan dalam ekonomi membangunkan di Asia Timur dan Pasifik dijangka kekal berdaya tahan dalam tempoh tiga tahun akan datang, berkembang pada kadar 5.8 peratus tahun ini dan 5.7 peratus pada 2017-2018.
Sementara itu, Bank Dunia menjangkakan China akan meneruskan peralihan beransur-ansur kepada pertumbuhan yang lebih perlahan, namun lebih mampan daripada 6.7 peratus pada 2016 kepada 6.5 peratus pada 2017 dan 6.3 peratus pada 2018.
Mungkin akan ada yang kata semua yang diperkatakan itu adalah jangkaan semata-mata , well MMI juga nak kata walaupun jangkaan ianya datang dari kalangan mereka yang profesional dan benar-benar kompeten dalam bidang ekonomi berbanding sebahagian daripada kita yang lebih suka melalak dengan bahan-bahan berbentuk provokasi dan rekaan atas kepentingan politik.

So masing-masing boleh buat penilaian sendiri sebab MMI yakin kerajaan Malaysia yang diterajui Barisan Nasional akan terus berkhidmat dan berusaha sebaik mungkin untuk kepentingan rakyatnya tanpa mengambil kira fahaman politik masing-masing.

Aaaa ramai yang tanya MMI BR1M bila masuk ? :)

Nak tahu ke kumpulan mana yang paling ramai bertanya ? Kihkihkih

Untuk mereka yang mahu explore lebih boleh klik link yang MMI sediakan kat bawah ni ..


Arios ..

MMI

1 comment:

  1. Haha Terbaik MMI puak2 3 suku tu bukan mau paham

    ReplyDelete

Labels