Followers

Thursday, 28 September 2017

Betul Ker Rafizi Boleh Bina Semula Negara ??


Kalau kita tengok bab bercakap memanglah Rafizi antara ramai-ramai yang petah bercakap namun kalau kita campur tolak Rafizi ni lain sikit.Mamat PKR ni punya petah bercakap sampaikan FITNAH tu dah jadi makanan dia.

Itu pun ada juga orang yang percaya dan MMI kategorikan orang-orang macam ni ada masalah mental sikit sebab langsung tak boleh nak guna akal untuk fikir , mungkin sebab hati dah hitam kot !

Baru-baru ni Rafizi dalam jelajah FITNAHnya terpaksa berucap didepan beberapa kerat orang yang hadir dan gambar kat atas tu jadi saksi betapa usaha Rafizi untuk bina semula negara hanyalah satu rekayasa politik yang digunakan beliau untuk terus mengalunkan lagu-lagu fitnah.

Sebab apa MMI kata macam tu , untuk membina sesebuah negara ia bukan hanya terletak pada ucapan seseorang tetapi memerlukan satu pengorbanan dan perjuangan yang cukup mencabar diri siapa jua yang berusaha ke arah itu.

Dan kalau kita tengok Rafizi dengan slogan hipokrit nak bina semula negara , apakah warga Malaysia punya keyakinan untuk meletakkan kepercayaan itu kepada beliau ????

Sebelum buat apa-apa keputusan , MMI syorkan baca apa yang sedang berlaku dalam INVOKE ....

Rafizi Ramli dalam kenyataannya pada 24 September di perkara nombor 5 menjawab seperti berikut tentang persoalan mengenai kakitangan invoke;

“Kakitangan INVOKE menandatangani kontrak perjawatan dengan sebuah syarikat yang bernama KEIP Resources Sdn Bhd.

KEIP Resources Sdn Bhd pula menandatangani satu perjanjian membekalkan sumber manusia mengikut keperluan INVOKE dari semasa ke semasa. Kontrak perjawatan kakitangan dimuktamadkan begini dengan mengambil kira perkara-perkara bersabit undang-undang buruh dan perkara-perkara lain”.

Soalan tambahan saya (Rizal Mansor) kepada Rafizi Ramli hari ini; kontrak perjawatan kakitangan dimuktamad begitu kerana mengambil kira undang-undang buruh atau taktik Rafizi mahu mengalihkan duit yang disumbangkan orang ramai ke dalam Invoke untuk dibawa ke syarikat sendiri ??

Dalam bab membohong orang ramai dan memfitnah saya terpaksa memberi tabik hormat kepada dia. Kepakaran dia berbohong dan berimaginasi berada di luar jangkauan pemikiran manusia normal.

Sebagaimana dia berimaginasi seolah-olah dia bersama-sama PM dalam lawatan ke Amerika baru-baru ini. Dia memberitahu bagaimana keluarga PM mengadakan pertemuan dengan Presiden Amerika di Trump Tower New York.

Jangan kata pegawai-pegawai PM sahaja yang terkejut, pencuci bangunan di Trump Tower New York pun terkejut. Kerana dalam lawatan ke Amerika baru-baru ini PM tidak ke New York pun.

Berbalik kepada kisah KEIP dan INVOKE..

Mengikut rekod gaji yang dipamerkan oleh Rafizi menunjukkan Invoke Solutions Sdn Bhd, telah membayar KEIP Resources Sdn Bhd bermula dari RM 147,974.30 hingga RM 350,608.64 , dari Mac hingga September 2017.

Hampir RM 1.3 juta telah dibayar kepada KEIP dalam tempoh 7 bulan itu. (Rujuk gambar yang disertakan di bahagian yang bertanda kuning).

Mengikut senarai itu juga, menunjukkan Invoke tidak membuat sebarang pembayaran kepada KEIP pada bulan Julai.

Hanya selepas berjaya mengutip derma RM1.5 juta dari orang ramai pada Ogos, Invoke telah membayar kepada KEIP sebanyak dua kali pada 28.08.2017. Pembayaran pertama RM 160’349.95 dan pembayaran kedua RM 156,132.10.

Manakala bulan September pula Invoke membuat pembayaran kepada KEIP, sebanyak RM 350,608.64.

Kelihatan tanda-tanda yang jelas bagaimana Invoke bermewah-mewah dan ‘kenduri sakan’ selepas berjaya mengutip derma jutaan ringgit dari orang ramai.

Siapakah KEIP RESOURCES SDN BHD ?

Inilah bahagian yang agak menarik..

Alamat berdaftar KEIP adalah di Temerloh. Bagaimanapun berdasarkan slip bayaran KWSP dan Socso yang ditunjukkan oleh Rafizi menunjukkan KEIP Resources beroperasi bersebelahan atau berhampiran dengan pejabat Invoke.

Semakan juga mendapati KEIP Resources tidak menjalankan sebarang aktiviti perniagaan membekal tenaga kerja atau perkara bersangkutan seperti yang didakwa oleh Rafizi.

Milik siapakah KEIP RESOURCES SDN BHD ?

Mengikut carian yang dilakukan di SSM menunjukkan pemegang saham utama syarikat itu bernama MOHD RAFIZI BIN RAMLI. Yang memegang sebanyak 10,050 saham.

Individu yang bernama MOHD RAFIZI BIN RAMLI yang sama juga (berdasarkan nombor kad pengenalan), adalah pemegang saham terbesar dalam INVOKE SOLUTIONS SDN BHD. Iaitu sebanyak 250,000 saham. (Rujuk dokumen-dokumen SSM yang disertakan).

Kesimpulannya apa?

Kesimpulannya, Rafizi membekal tenaga kerja kepada Rafizi. Dan Rafizi pula membayar kepada Rafizi ratusan ribu sebulan atas nama membekalkan sumber manusia.

Hasil duit yang dikutip dari orang ramai. Campur tolak kali bahagi, akhirnya dia juga yang untung.

Yang menjadi mangsa adalah orang ramai yang diperdaya untuk memberi derma kepadanya. Rujuk

MMI kata ampa pikiaq betoi-betoi , boleh percaya ka Rafizi nak bina semula negara ni ?

MMI

No comments:

Post a comment

Labels