Followers

Saturday, 31 March 2018

Forum Skandal Terowong P.Pinang - LKS & LGE Menikus Bila Di Cabar


Kalau tengok dari cara mereka berhujah wow memang dasyat itu belum masuk bab spin lagi, kiranya dua beranak ni memang rare gilalah dan sudah semestinya dalam kem DAP sendiri kedua-dua anak beranak ini dilayan macam raja sebab siapa-siapa yang bersuara atau menegur alamatnya jadi macam YB Penanti dan YB Tanjung Bunga.

Dan dalam hal yang MMI perkatakan ni bekas ahli seumur hidup DAP sudah pun menyatakan pendiriannya bahawa puak-puak ni memang tak boleh pakai.

Bekas ahli DAP seumur hidup tu kata DAP bukan lagi PEMBANGKANG sebaliknya kini berubah menjadi RAKUS untuk terus mengejar KUASA sehingga sanggup menjilat ludah sendiri.

Malah penerimaan DAP terhadap musuh politiknya Tun Mahathir dianggap sebagai tindakan yang amat JIJIK kerana DAP telah menggadaikan PRINSIP perjuangan parti yang secara tidak langsung dianggap sebagai usaha MEMBODOHKAN para penyokongnya di akar umbi.

Nah hadamkan sendiri klik pautan berikut Ahli DAP Dedah Betapa Buruknya DAP

Jadi sebab itulah dalam Forum Skandal Terowong Pulau Pinang anjuran MCA, kelibat kedua-dua anak beranak ini tidak kelihatan.


Dilaporkan kedua-duanya telah diberi ‘jemputan khas’ untuk hadir ke program tersebut bagaimanapun hanya tinggal kerusi kosong sepanjang forum “Political talk on Penang’s truth” berlangsung.

Macam-macam alasan diberikan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang kononnya tak setaraf dan hanya akan berdebat dengan Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Pegiirahhh sembang kencang bila dah MCA ajak bersemuka menikus PONDAN Sajat lagi BERANI rasanya !

Ada 2 perkara yang MMI nampak dalam isu menikus ni ...

1.Guan Eng sebenarnya telah terlepas peluang untuk membuktikan pertuduhan terhadap dirinya adalah sama sekali dibuat berasaskan kepada FITNAH seperti mana yang beliau sering lontarkan. Rugilah Guan Eng sebab jika benar beliau tidak bersalah dipentas inilah Guan Eng boleh MEMALUKAN bukan sahaja pemimpin MCA tetapi juga Eric See-Too, Timbalan Pengarah Unit Komunikasi Strategik Barisan Nasional (BNSC).

Ini bukan calang-calang orang beb, pendedahan demi pendedahan dibuat oleh mereka-mereka ini dan disinilah sepatutnya Guan Eng tampil menafikan dakwaan mereka malah dihadapan ratusan penduduk Pulau Pinang sendiri !

Soalnya kenapa tak hadir ?

Sibuk ker Guan Eng ??

2.Guan Eng sebenarnya BIMBANG dan TAKUT kerana pendedahan berdasarkan kepada fakta yang dibuat itu SUKAR untuk di spin oleh mana-mana pemimpin sekalipun kerana ianya berasaskan kepada dokumen, hasil kajian oleh pihak-pihak yang kompeten serta hasil kerja buat pentadbiran kerajaan negeri di bawah DAP itu sendiri.

Sebeb itulah Guan Eng tak berani hadir sampai kena perli dengan Eric !Apa pun forum anjuran MCA tetap mendapat sambutan apabila lebih 500 orang memenuhi Dewan Tan Si Eng Chuan Tong bagi mendengar ceramah politik bertajuk ‘Kisah Benar 2.0: Skandal Terowong Dasar Laut RM6.3 bilion’.

MMI ucapkan syabas kepada MCA dan semua pihak yang terlibat dalam forum tersebut kerana tampil dan mencabar kedua anak beranak DAP tu.

Sesuatu yang pasti forum tersebut diadakan dalam kawasan Guan Eng, Bagan so kalau kawasan sendiri pun tak hadir ceritanya tak payah nak sembang berdegar-degar kat luar.

Rakyat tak buta dan tak pekak Guan Eng !

MMI

No comments:

Post a Comment

Labels